[#1] Korzystanie z RAMu w PC jak w AMIDZE
Witam

Chcialem byc bardziej sprytny niz jestem i teraz mam za swoje Otoz gdzies dopalem programik o ktorym ktos pisal ze mozna korzystac dzieki niemu z RAMu tak jakby byl to twardy dysk. Szybko dotarlo do mnie ze moze to byc jeden z elementow upodabniania mojego WinXP do AmigaOS.

http://www.linkprojekt.pl/~wnukar/2.jpg

Sciagnalem programik, zainstalowalem, skonfigurowalem... i nic. Nie wyskoczylo na blacie Ram Disk ani w 'moim komputerze' nie pojawila sie ikonka chipu symbolizujaca pamiec. Wkurzylem sie, odinstalowalem program i zapomnialem o nim. Po dwoch dniach wlaczam 'moj komputer' (zwykle z niego nie korzystam) patrze a tam jakis dodatkowy twardy dysk o wielkosci takiej jak deklarowalem w programie. Co wiecej, patrze a tam 40 mb miej ramu do wykorzystania

Jasna cholera, pomyslalem. Teraz musze zainstalowac ten program znowu i "odmontowac" ten wirtualny twardy dysk. I tu powstaje pytanie: "jak sie nazywal ten program"? Za nic nie moge sobie przypomniec. Ni pamietam skad go sciagalem, pamietam ze chyba byl to jakis polski serwis z programami. Program mial chyba slowo RAM w nazwie ale nie jestem pewien

Ktos widzial moze ten program, zna jego nazwe lub wie w jaki sposob usunac ten wirtualny dysk? Problem jest dosyc spory bo mam tylko 160MB pamieci i te 40 mega naprawdę mi sie przydaja:)

Ostatnia modyfikacja: 20.03.07 23:40
[#2] Re: Korzystanie z RAMu w PC jak w AMIDZE

@Lorak, post #1

AR Soft RAM Disk for Windows?
[#3] Re: Korzystanie z RAMu w PC jak w AMIDZE

@Sylwester, post #2

Nie:)

Juz wiem co to za cholerstwo. To RamDiskXP firmy Cenatek. Mozna to odinstalowac z poziomu menadzera sprzetu.

W sumie to mog poprosic aby administrator usunal ten watek bo problem juz rozwiazany:)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem