24 marca określono "Dniem bez komputera". Jak czytamy w Dzienniku Internautów, już ponad 50 tysięcy osób obiecało, że w sobotę nie dotkną się do komputera, podczas gdy ponad 8 tysięcy stwierdziło, że z różnych względów takiej rozłąki nie wytrzyma. Każdy chętny, na stronie Shutdownday.org może zadeklarować, czy podoła wyzwaniu i obejdzie się bez "klikania" w ciągu pierwszego dnia weekendu. Internauci mogą też zdradzić innym, co zamiast siedzenia przed monitorem zamierzają w wolnym czasie zrobić.
Oby tylko pogoda dopisała, bo jeżeli będzie tak jak dzisiaj lub przez ostatni tydzień, to sądzę, że nawet Ci najbardziej zagorzali nie wytrzymają.
Ja sobie robie cale tygodnie bez komputera, ale wtedy kiedy chce...
Durne wymysły mnie nei interesują, mogę co najwyżej złożyć życzenia z
tego powodu komuś na ircu....
W sobotę włączam Amigę i widzę, że dziś jest dzień bez komputera.
Lepsze są już tylko tylko terapie dla uzależnionych od Internetu prowadzone przez... Internet!
Dziś jest dzień z komputerem - Jak co dzień zresztą Doskonale Cię rozumiem - też jestem uzależniony ;) Od 1992 roku miałem 8 dni "bez komputera". Po pięciu miałem standardowe objawy odstawienia (trzęsące się ręce itp.) :D
A mnie sie udalo w poprzednie wakacje (2006) wytrzymac jakies 1,5 mesiaca bez kompa (no w sumie raz bylem w Bieszczadach w kafejce po to zeby zgrac zdjecia z aparatu na plyte). Po powrocie przez dlugi czas nie chcialo mi sie z niego korzystac, a teraz... znow to samo czyli koljna godzina "z nudow" przed kompem ;)
Świetny pomysł! Szkoda tylko, że o nim nie wiedziałem wcześniej. :) Choć byłem wtedy w szkole (na studiach) i musiałem coś robić, tak więc nie mogłem nie używać.
Kiedy następny taki dzień? Chyba nie powiesz, że za rok?
Ja sobie robie dni bez komputera, wtedy kiedy mam na to ochote :) Najfajniej jest wyjechac po prostu na wakacje, wylaczyc komorke i cieszyc sie okolicznosciami przyrody :)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.