[#1] [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa
http://www.linux.pl/index.php?id=news&show=3764&from=rss

[#2] Re: [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa

@Camelek, post #1

Pitu, pitu, ble, ble, ble - oprogramowanie OpenSource to niech sobie instalują biedne republiki bananowe w stylu Niemiec, Francji, Wielkiej Brytanii... W naszym pięknym i bogatym a w dodatku mlekiem i miodem płynącym kraju możemy sobie pozwolić na "profesjonalne" oprogramowanie, profesjonalnej firmy a nie jakieś pomioty Stallmana.

A na poważnie - ile tych petycji było i jakie one przyniosły efekty? Na beton nie dasz rady :(

P.S. Tym bardziej, że ta petycja nie ma chyba "mocy prawnej" - samo imię, nazwisko i e-mail nie są wystarczające - potrzeba chyba jeszcze nr dowodu osobistego...

Ostatnia modyfikacja: 02.04.07 13:36
[#3] Re: [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa

@APC74, post #2

Tutaj byla podobna rozmowa :]

http://strefamandrivy.pl/forum/viewtopic.php?p=43605#43605

[#4] Re: [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa

@Camelek, post #3

Słusznie zauważyłeś na Forum Mandrivy, że petycje w sprawch flaszki itd. przyniosły skutek, jednak mnie chodziło o beton w głowach naszych polityków a na niego nawet TNT nie da rady. :(

P.S. Ale i tak petycję podpisałem - bo może jestem zbyt pesymistycznie nastawiony a tym razem coś z tego będzie... ;)

Ostatnia modyfikacja: 02.04.07 18:47
[#5] Re: [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa

@APC74, post #2

Ciekawe co by na to powiedział niejaki smith?
[#6] Re: [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa

@APC74, post #4

Haha, no tak, wiem ;]
Ale zawsze to jakas nadzieja jest, poza tym, nie siedzimy bezczynnie :D

[#7] Re: [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa

@Kiv_Master, post #5

Ale w sensie, że który?
[#8] Re: [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa

@APC74, post #7

Na PPA jest tylko jeden poszukaj jego postów o wolnym oprogramowaniu.
[#9] Re: [petycja] W sprawie zakupu oprogramowania dla panstwa

@Kiv_Master, post #8

Aaaa... Nasz smith. Nie wiem dlaczego, ale jakoś mi przyszedł do głowy Ralph Smith i się zakręciłem. :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem