[#1] Ankieta
Potrzebuję odpowiedzi kilkunastu osób na następujące pytania:

1. Czy często oglądasz telewizję?
2. Czy zaraz po przyjściu do domu z pracy, ze szkoły lub innego miejsca włączasz telewizor?
3. Czy oglądasz seriale?
4. Czy oglądasz telewizję więcej niż 3h/dobę?
5. Czy lubisz ogladać programy sportowe?

Możliwe odpowiedzi:
a) zdecydowanie nie
b) raczej nie
c) czasami
d) raczej tak
e) zdecydowanie tak

Przykład odpowiedzi:
1a
2c
3d
4b
5e

Bardzo proszę o pomoc. Będę niezmiernie wdzięczny, jeżeli odpowiesz na powyższe pytania. Z góry dziękuję!

[#2] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1b
2a
3d
4a
5b
[#3] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1d
2d
3a
4e
5b

Wygrałem roczny abonament? ;)

Ostatnia modyfikacja: 13.05.07 12:51
[#4] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1d
2d
3c
4e
5c

[#5] Re: Ankieta

@Sylwester, post #3

> Wygrałem roczny abonament? ;)

Niestety nie, jedynie wielkie dzięki. :)

[#6] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1a
2a
3b
4a
5c

[#7] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1a
2a
3a
4a
5a

Czy często oglądasz telewizję? - Ostatni raz oglądałem telewizję tak z 5 lat temu, gdy przejeżdżałem przez ul. Woronicza

Ostatnia modyfikacja: 13.05.07 15:35
[#8] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1a
2a
3d
4a
5a
[#9] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1b
2b
3c
4b
5a

[#10] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1b
2a
3c
4c
5b

[#11] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

Witam, oto moje odpowiedzi ( w sumie bardzo ciekawy quiz ;) )

1a
2b
3c
4b
5a

Czyli ogólnie nie oglądam telewizji poza serialami :D ( sopranos, six feet under, twin peaks ).

pozdrawiam

[#12] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1b
2a
3e
4c
5e
[#13] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1a
2a
3c
4a
5b

[#14] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1b
2a
3a
4a
5c

Ciekaw jestem jakby ta ankieta wygladala tylko zamiast TV bylo by o komputerze:D PEwnie wszyscy mieli by same odpowiedzi "e":D

Ostatnia modyfikacja: 14.05.07 20:07
[#15] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1b
2a
3c
4a
5a

Benedykt

Ostatnia modyfikacja: 14.05.07 23:59
[#16] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1b
2c
3c
4b
5c

[#17] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1c
2a
3a
4a
5b
[#18] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1a
2a
3b
4a
5d

[#19] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

1b
2a
3b
4b
5b

[#20] Re: Ankieta

@Dawi, post #1

Dziękuję wszystkim tym, którzy wzięli udział w ankiecie. Na koniec podsumowując, chciałbym się teraz podzielić z wami wnioskami (być może nie do końca trafnymi):

Z przeprowadzonej ankiety wynika, iż większość ludzi zdecydowanie nie ogląda często telewizji. Mało kto włącza telewizor zaraz po przyjściu z pracy, ze szkoły lub z innego miejśca. 35% badanych deklaruje, iż czasami ogląda seriale, co pozwala sądzić, iż tego typu programy nie cieszą się aż tak dużą popularnością, ale stosunkowo wielu ludzi wykorzystuje telewizor do takiej formy rozrywki. Mało kto ogląda telewizję więcej niż 3h/dobę, można więc przypuszczać, że znajdujemy sobie inne formy spędzania wolnego czasu lub robimy wtedy zupełnie coś przeciwnego do odpoczynku, np. pracujemy zawodow, odrabiamy pracę domową, uczymy się, gotujemy obiad, sprzątamy itd. Programy sportowe nie cieszą się wśród nas ogromną popularnością, więc być może mało kto z nas uprawia czynnie sporty. Ogólnie wyniki ankiety pozwalają sądzić, iż telewizja nie stanowi bardzo ważnego ogniwa naszego życia codziennego. Być może została ona wyparta przez inne zajęcia lub wynalazki takie jak np. komputer.

[#21] Re: Ankieta

@Dawi, post #20

Jeśli wyparte to tylko przez komputer.
Sam na sobie to odczuwam. Niegdyś oglądałem po 5-6h dziennie teraz około 2-3h dziennie. Przez komputerem spędzam dziennie 8-10h

[#22] Re: Ankieta

@pwe, post #21

Jesli w wieku 12 lat tyle spędzasz czasu z własnej woli to ...zal mi twoich oczu :)
jesli spedzasz tyle co mowisz to musisz cały czas gapić sie w ekran od 8 do 21 ;/
:o
[#23] Re: Ankieta

@Kubal, post #22

No trochę przesadziłem. Ale minimum 5 godzin dziennie przed kompem (czyli na necie) to u mnie norma.

Oczy?! Od małego tak siedzę i mi się nic nie zrobiło, mam monitor LG Studioworks 995e

[#24] Re: Ankieta

@Dawi, post #20

hmmm, to ja sie wyrwe ze schematu, bo tv potrzebna mi tylko w zasadzie do ogladania meczow, ktore to ogladam wszystkie jak popadnie

choc telewizora nie wlaczam wogole bo mam karte tv a pozatym sopcasta

OK

[#25] Re: Ankieta

@Dawi, post #20

Z przeprowadzonej ankiety wynika, iż większość ludzi zdecydowanie nie ogląda często telewizji. Mało kto włącza telewizor zaraz po przyjściu z pracy, ze szkoły lub z innego miejśca. 35% badanych[...]

Czytelnicy tego portalu nie są reprezentatywną próbką. To przede wszystkim ludzie posiadający hobby i bardzo w nie zaangażowani. Hobby odwraca uwagę od takich rozrywek jak telewizja, której program jest obecnie nastawiony raczej na "plebs" pozbawiony zainteresowań i szerszych horyzontów.

Równie dobrze mógłbyś na forum dla melomanów rozpytywać o częstotość uczestnictwa w zabawach w remizie i w wiejskich dyskotekach.
[#26] Re: Ankieta

@Daclaw, post #25

To prawda, ale ja tylko podaję wnioski pochodzące z ankiety przeprowadzonej głównie (o tym nie wiem, czy pisałem) wśród członków PPA. Poza tym zaznaczyłem też coś w stylu, że te moje wnioski nie muszą być poprawne.
[#27] Re: Ankieta

@Dawi, post #20

Statystyka statystyką, ale wystarczy że staniemy jedną nogą na rozpalonym żelastwie a drugą na lodzie, to statystyka prawi że nam dobrze - fifty-fifty, w sam raz! ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem