[#1]
[Wycena] Amiga 1200 oraz Amiga M1438S
Witam, chciałbym Was poprosić o możliwie obiektywną wycenę mojego "dobytku" amigowego, gdyż planuję pewne wydatki i próbuję oszacować swój potencjalny kapitał.
Konfiguracja Amisi ma się następująco:
- A1200, obudowa desktop, rev 1d4, wersja Commodore, ROM v3.0
- Klawiatura QWERTZ, czarna (plastiki od CDTV), sprężyny zamienione na gumki
- Mysza oryginalna C=, czarna obudowa (również od CDTV), nieco już sfatygowana.
- Obudowa posiada jedno solidnie wzmocnione od spodu pęknięcie po lewej stronie klawiatury, oraz wycięcie na dodatkowe gniazda (czyt. dalej), poza tym jest niepożółkła i czysta.
- Karta Turbo M-Tec 1230/28 RTC + 8MB FastRAM
- Dysk IBM Travelstar 20 GB 2,5" 4000rpm
- przymocowane do lewej strony obudowy wyprowadzenie IDE dla CD-ROM oraz zasilanie
- możliwe dołożenie do zestawu sprawnej nagrywarki CD-RW x12x10x32 Teac, a także przelotki IDE 3.5" -> CF
- sprawny flop 880kB
- dostosowany zasilacz 200W od PC.
- sporo dyskietek oraz CD.
- gdzieś pałętają mi się po szafkach różniste części do tego komputera, jedne sprawne, inne mniej lub wcale, również możliwość dorzucenia (m.in. obudowy, klawiatury, flopy itp.)
Oraz monitorek:
- bardzo żywe kolory, ostrość obrazu zadowalająca
- kabel sygnałowy zamieniony na pecetowy, dołączam przelotkę
- głośniczki wymienione na spore ekranowane głośniki od telewizora (oczywiście mieszczą się w środku bez problemu), do połowy głośności nie powodują żadnych zakłóceń, brzmią o niebo lepiej od oryginalnych.
- obudowa niepożółkła, ale podniszczona (rysy, zadrapania, jakieś wycięcie z tyłu)
Z góry serdecznie Wam dziękuję za udzielone odpowiedzi. Jeżeli wycenicie ją tak, jakby mi opowiadało, może znajdziecie ją wkrótce na Allegro ;)
Ostatnia modyfikacja: 15.05.07 20:36