[#1] W odpowiedzi na posta: "Prezentacja MorphOSa 2.0"
W odpowiedzi na posta: "Prezentacja MorphOSa 2.0"

Zamieściłem tego posta nie po to aby urazić fanów systemu MorphOS, jeżeli ktoś się poczuł urażony to przepraszam.
Dodam, że nie mam żadnych aluzji do systemów MorphOS jak i AOS4.
Oba systemy są na podobnym etapie rozwoju, mają podobne wady.
Nie krytykuję, nie porównuję na siłę jak inni fani pokazując wyższość jednego nad drugim. Systemy są jakie są możemy być tylko zadowoleni, że są ciągle rozwijane.
Nie porównuję tych systemów bo nie posiadam obecnie komputera na którym mógłbym je obiektywnie porównać.

No więc dlaczego to tu zamieściłeś?
Kolega wiedział, że jestem wielkim fanem tego komputera dlatego zrobił mi taki głupi żart. Ręce mi opadły, poczułem się jak nie jedna osoba oglądająca tę animację oczekując czegoś innego.
Byłem rozczarowany i wku...ny na kolegę i pod wpływem emocji zamieściłem tego posta. Patrząc z perspektywy czasu było to głupie posunięcie dlatego wybaczcie mi Amigowcy.

Inna smutna sprawa, że nie mogłem sprostować i odpowiedzieć na komentarze pod postem. Moderator prawdopodobnie zablokował mi tego posta w obawie kolejnej wojenki. Nie jestem trolem, nie napisałem złego słowa o MorphOSie i poczułem się znowu rozczarowany. Wiem, że nie jestem bez winy, że umieściłem linka z wulgarną animacją ale żeby mi blokować możliwość odpowiedzi.

Na zakończenie przepraszam za błedy ort., interp (nie mam słownika).
Mógłby Moderator wrzucić tego posta do wcześniejszego?
Mam taką małą prośbę do Was Amigowy
Jakby ktoś miał linka do (nowych) filmików przedstawiających MOSa, AOSa w akcji to chętnie bym pooglądał
Dziękuję.

[#2] Re: W odpowiedzi na posta:

@Leon, post #1

"Oba systemy są na podobnym etapie rozwoju, mają podobne wady."

MorphOS jest bardziej zaawansowany niż AmigaOS :P

Filmów nie ma kto kręcić chyba, nagrywane komórką są słabe jakościowo, nagrywane softem też tracą ;)

Ostatnia modyfikacja: 16.05.07 20:26
[#3] Re: W odpowiedzi na posta:

@Korni, post #2

MorphOS jest bardziej zaawansowany niż AmigaOS

Jak dla mnie oba systemy na zdjęciach wyglądają podobnie :D
Nie wiem, nie widziałem na oczy ale w porównaniu z czołowymi systemami
operacyjnymi na rynku można by rzecz, że są na podobnym etapie (choć mogę się mylić).
To samo się tyczy (nowego) oprogramowania (z małą przewagą na korzyść AOS4 x11) nie zmienia to faktu, że jest lipa. :(
[#4] Re: W odpowiedzi na posta:

@Leon, post #3

[/i]Jak dla mnie oba systemy na zdjęciach wyglądają podobnie[/i]

Samochody na przykład też oceniasz przez oglądanie ich na zdjęciach? cool

[#5] Re: W odpowiedzi na posta:

@Grzegorz Kraszewski, post #4

Na chwilę obecną nie jestem w stanie porównać Amigowych systemów bo nie mam na czym.
Dlatego zażartowałem, że na zdjęciach wyglądają podobnie.
Nie dam sobie ręki uciąć, że AOS4 jest lepszy od MOSa czy odwrotnie. Te systemy nie stoją w miejscu tylko ciągle się rozwijają. Dodam tylko tyle, że zawsze byłem zadowolony ze starego systemu na klasyka. Co prawda brakowało mi tam paru rzeczy ale i tak był the best. Chętnie bym pobawił się na samie i efice z w/w systemami ale muszę jeszcze trochę poczekać.
[#6] Re: W odpowiedzi na posta:

@Leon, post #3

Wystarczy uważnie śledzić newsy na PPA, komentarze, jak również czytać forum. Nie ma sensu chyba po raz kolejny raz wypisywać zalet MorphOSa, tym bardziej, że wiele się o tym mówiło. Gorąco polecam spotkanie się na żywo z MorphOSem, oraz rozmowę przy piwie ;)

[#7] Re: W odpowiedzi na posta:

@Korni, post #6

Czytam prawie dziennie newsy, komentarze na PPA.
Z komentarzy dużo nie wynika bo każda strona broni zaciekle swoich racji
a wiele stron ppa.pl/os4 czy os4.exec.pl nie jest aktualizowana od dłuższego czasu.

Gorąco polecam spotkanie się na żywo z MorphOSem, oraz rozmowę przy piwie
Na żywo spotkanie z MorphOSem, AOSem odpada bo jestem w irlandii :(
Nieznam tutaj nikogo co ma Pega czy AOne :(
Pozostaje mi tylko ta 2 pocja rozmowa przy piwie :)
[#8] Re: W odpowiedzi na posta:

@Leon, post #7

Zauważ, że wpośród użytkowników PPA.pl jest tylko jedna osoba używająca AmigaOS4 - error.

Ostatnia modyfikacja: 16.05.07 22:07
[#9] Re: W odpowiedzi na posta:

@Korni, post #8

MorphOS jest bardziej zaawansowany niż AmigaOS
Zapewne możesz to stwiedzić jako osoba na codzień używająca zarówno AOS4 jak i MOSa i mająca stosowne porównanie.

polecam spotkanie się na żywo z MorphOSem
A zawsze myślałem, że aby wyrobić sobie własną opinię należałoby zapoznać się z obydwoma rozwiązaniami.
Chyba że wystarczy "spotkanie na żywo z MOSem" aby już wiedzieć, że AOS4 jest mniej zaawansowany i gorszy.

Zauważ, że wpośród użytkowników PPA.pl jest tylko jedna osoba używająca AmigaOS4 - error.

1) Chyba nie tylko on
2) I to ma świadczyć o tym, że MOS jest lepszy?
Czy może o tym, że niebiescy bojownicy tworząc taką a nie inną atmosferę skutecznie zniechęcili użytkowników AOS4 do wypowiadania się tutaj?

Ostatnia modyfikacja: 17.05.07 14:34
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem