[#1] Problem z UAE pod Linuxem
Witam wszystkich :)
Uzywam Mandrivy 2007 i UAE 0.8.25 a zatem najnowszego. Zainstalował się ładnie, uruchamia się po skonfigurowaniu, ale w okienku (tak 2/3 ekranu). Udaje się odpalić w zasadzie więkoszość programów. Nie mogę natomiast nigdzie w opcjach emulatora znalezc nic co uruchamialoby go w pelnym ekranie. Moze robi sie to jakas kombinacja klawiszy? przetrzasnalem caly internet i nic nie znalazlem. Na gorze w okienku elumatora jest tylko kreska do spuszczania okan do belki i krzyzyk do zamkniecia.
Wzialem sie za edycje pliku uaerc zminilem odpowiedni wpis fullscreen=true. Ale tu jeszcze wiekszy zonk - emulator uruchamia sie wtedy w pelnym ekranie, ale nie moge wtedy z niego wyjsc zeby podmontowac obraz z dyskietki i cokolwiek uruchomic? Moze tez jakims skrotem klawiszowym?
Na dole okna emulatora , zarowno w trybie okna jak i pelnym mam czarny pasek, wnioskuje z tego ze obraz nie miesci sie w calym oknie.
Chcialbym to doprowadzic do jakiegos stanu uzywalnosci, tzn zeby dalo sie uruchamiac to w pelnym oknie i przechodzic do panlelu sterowania UAE, tak jak dalo sie to robic pod windowsowa wersja tego programu.
Bede wdzieczny za kazda rade :)
[#2] Re: Problem z UAE pod Linuxem

@Lutek, post #1

Zainteresuj się może E-UAE ?

http://www.rcdrummond.net/uae/

"...It attempts to bring many of the great features of WinUAE to non-Windows platforms..."

[#3] Re: Problem z UAE pod Linuxem

@Lutek, post #1

Ja mam tak:

gacy@gringo:~$ grep "gfx" .uaerc|head -8
gfx_display=0
gfx_framerate=1
gfx_width=1000
gfx_height=744
gfx_width_windowed=1000
gfx_height_windowed=744
gfx_width_fullscreen=1000
gfx_height_fullscreen=744

1000x744 dlatego, że przy 1024x768 nie potrafiłem wyjść z UAE :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem