[#1] Centrum amigi 600
Stworzyłem swoją stronę o amidze 600 oto link:
[wyedytowano]
Stronkę pisałem w html i proszę was o komentarze :D
[#2] Re: Centrum amigi 600

@Roszak, post #1

Pierwsze co rzuca się w oczy to te hipnotyzujące kolorowe "v", "fajki", "ptaszki" czy jak to tam chcesz zwać - ranią w oczy niczym stereogramy. ;)

Ostatnia modyfikacja: 28.05.07 19:12
[#3] Re: Centrum amigi 600

@Roszak, post #1

Informacje o A600 są niekompletne oraz błędne. Np. brak wszystkich trybów graficznych, Amiga nie posiada żadnych trybów tekstowych. Chipset to nie koprocesory. Jedynym jest copper. Nazwy też przedpotopowe. Poza tym udostępniasz nielegalnie kickstarty.
[#4] Re: Centrum amigi 600

@Roszak, post #1

Kickstarty pobrane z tego serwisu należy niezwłocznie usunąć po 24h od pobrania chyba że posiada się je w oryginalnych kostkach ROM.

Echem - w polskim prawie to nie działa i tak pójdziesz siedzieć... :D
[#5] Re: Centrum amigi 600

@Roszak, post #1

Kickstarty pobrane z tego serwisu należy niezwłocznie usunąć po 24h od pobrania

Na jakiej podstawie zamieściłeś takie informacje na sieci i na jakiej podstawie udostępniasz chronione pliki ??

Benedykt

[#6] Re: Centrum amigi 600

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

...na jakiej podstawie udostępniasz chronione pliki...

Bo chciał :) . Tak samo kickstartów jest pełno choćby na znanej nam wszystkim stronie poświęconej emulacji Amigi; kickstartów i OS-ów Ci tam dostatek (a nawet więcej) :D . Cóż, walka z wiatrakami ;)

PS: i tak nic mu nie zrobią :D . Bo kto?

Ostatnia modyfikacja: 28.05.07 21:34
[#7] Re: Centrum amigi 600

@AlaN, post #6

Bo chciał

Twoja wypowiedź jest doprawdy żenująca . Jeśli wszyscy by mieli taką filozofię postępowania jak Ty to ten Kraj wyglądał by jeszcze gorzej niż wygląda.

Tak samo kickstartów jest pełno choćby na znanej nam wszystkim stronie poświęconej emulacji Amigi

To ,że "inne" strony tak robią nie znaczy ,że PPA będzie tak robić . Sprawa była poruszana już wiele razy i wszystko co miało zostać powiedziane w tej kwestii, zostało powiedziane . Stanowisko PPA jest jasne .

Benedykt

[#8] Re: Centrum amigi 600

@Benedykt Dziubałtowski, post #7

Źle mnie zrozumiałeś - ja nie chwalę postępowania osoby która umieściła KS-y na "swojej" stronie. Zrobiła to bo chciała. A co z tego wyniknie? To już inna sprawa.
Tak samo ludzie używają sieci P2P "bo chcą" - nikt ich nie zmusza do dzielenia się lewym softem, nikt ich na to nie namawia - robią to bo chcą. A co z tego wyniknie (a nawet co z tego już wynika)? To juz inna sprawa :)

Ostatnia modyfikacja: 28.05.07 22:00
[#9] Re: Centrum amigi 600

@AlaN, post #8

Wywaliłem KS oto link do strony
www.centrumamigi.cba.pl
[#10] Re: Centrum amigi 600

@Roszak, post #9

Dobrze, że chociaż wywaliłeś te niedorzeczne Portia i Daphne.

[#11] Re: Centrum amigi 600

@amigafan, post #10

Na stronie jest sonda głosujcie proszę was :)
[#12] Re: Centrum amigi 600

@Roszak, post #11

Ja bym jeszcze proponował zamienić "Prędkość procesora" na "Taktowanie procesora". Wbrew temu, co się powszechnie sądzi (głównie w świecie blaszaków) prędkości procesora nie wyraża się ani w MHz ani w GHz ale w MIPS-ach i MFLOPS-ach. Zwłaszcza jeżeli chodzi o procesory CISC...

[#13] Re: Centrum amigi 600

@Roszak, post #11

Ja na Twoim miejscu zająłbym się kodem strony. Nie ma DOCTYPE, nigdzie nie jest określone kodowanie przez co są krzaki. Dla mnie priorytetem jest, aby strona przechodziła przez walidatory, nawet jeśli byłaby napisana w HTML 2.0.

[#14] Re: Centrum amigi 600

@AlaN, post #8

Mały offtop, ale jak już mowa o piractwie. Chciałbym wtrącić swoje 3 grosiki.

Narzekają wszyscy na ceny softu, a sami są sobie winni. I nie zamierzam tutaj przyłączać się do chórku firm softowych, bo to co p**szą, za przeproszeniem to ściema, że niby drogo bo piractwo i trzeba skompensować. Drogo bo nie ma alternatywy....a czemu nie ma alternatywy? Bo piractwo rozpie**sza rynek małych programików.Po co pisać programik do grafiki wektorowej jak jest "na osiołku" Corel?

Kilka lat temu kupiłem na blaszaka program Windows Draw (firmy Micrographics) za 50zlotych (oryginał cale 5 dych...SUPER :) Pakiet dwóch programów, jeden do grafiki wektorowej drugi do obróbki zdjęć. Funkcjonalność jego starczyła mi do wszystkiego, od zaprojektowania sobie wizytówek, ulotek-reklam, po panele czołowe urządzeń. Niestety większość moich rodaków, do zrobienia wizytówek, albo retuszu domowych zdjęć musi mieć lewego najnowszego Corel'a version150pro++ z którego nie wykorzysta 10% funkcjonalności. Niestety Windows Draw nie chodzi pod XP a o samej firmie słuch zaginał, po co komu jakiś Windows Draw za 50pln jeśli za Corel jest 'za darmo'.. :(

Drogi userze, zanim spiracisz program, zastanów sie czy nie ma czegoś taniego/darmowego o potrzebnej Ci funkcjonalności.

Ostatnia modyfikacja: 10.06.07 15:43
[#15] Re: Centrum amigi 600

@mosfet, post #14

Ja mam większy problem. Sprzedawca komputera zainstalował mi WinXP. Nielegalnie oczywiście. I co?! Tyle że jakby co! to ja nie mam dowodu na niego. ;)

[#16] Re: Centrum amigi 600

@pwe, post #15

Macie obaj przerąbane. ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem