[#1] bardzo stara kreskówka
Witam, bardzo dawno temu leciała w tv kreskówa. Byłem w tedy bardzo mały rzecz jasna więc wiele nie pamiętam. Pamiętam za to że było to w czasch jak na ekrany wchodziło canal+. Film był robiony na komputerach i był w postaci bardzo krótkich odcinków. W rolach głównych występował wilk w garniturze (nieco kanciasty) i nastolatka (model nieceo ładniejszy). Pamiętam też kilka ich przygód: jak wilk oglądał horrory do późna i za karę trafił do wymiaru horrorów, albo jak wilk znalazł pracę jako tester materaców (bohater ten z natury był bardzo leniwy i lubiał się przechwalać).

[#2] Re: bardzo stara kreskówka

@ZigZag85, post #1

Chciałeś ewentualnie zadać jakieś pytanie związane z tym filmem, czy tylko dzielisz się wspomnieniami? ;)
[#3] Re: bardzo stara kreskówka

@ZigZag85, post #1

To nie jest jakiś Tex Avery Show?

[#4] Re: bardzo stara kreskówka

@pwe, post #3

Szukam jej nazwy - tytułu, by móc ją odnaleźć.

P.S. Właśnie mi się przypomniało że na canal+ leciała prócz tej pozycji jeszcze inna kreskówka (której tytułu też nie znam), zaczynała się zawsze od sceny w której naukiowiec zjeżdzał windą głęboko pod ziemię do swojego skarbca, wszystko było widać z jego oczu. Kolejna produkcja komputerowa. Zawsze było widać korytaż pełen gablot na ścianach, a w nich były różne bardzo dziwne rzeczy. Np cząsteczki które zjadały prąd albo kolory :)

Ostatnia modyfikacja: 11.06.07 21:55
[#5] Re: bardzo stara kreskówka

@pwe, post #3

Jeśli to nazwa gatunku to możliwe, ale to chyba nie ta nazwa. To była kreskówka robiona komputerowo w 3d, a nie tradycyjnie rysunkowo.

[#6] Re: bardzo stara kreskówka

@ZigZag85, post #5

Reeboot? Bylo cos takiego zaje sie...

[#7] Re: bardzo stara kreskówka

@ZigZag85, post #1

No nie pomogę bo nie kojarzę :/.

Za to ja bym chciał skompletować wszystkie części Ulyssesa 31. Bardzo fajna kreskówka - dawniej to oglądałem namiętnie. Ściągnąłem raz z neta, ale na dvd-playerze nie mam głosu tylko jakieś "bulgoty-gluty-piski", a i tak wersja francuska (na pc u kolegi działa), napisów polskich nie znalazłem.

Czas na bajkę.. idę spaaaaaać!

Ostatnia modyfikacja: 20.06.07 02:21
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem