[#1] Wyjście Awaryjne
Korzystając z takiej mozliwosci, chcialbym przedstawic Wam kapele w ktorej gram:

www.wyjscieawaryjne.pl

Na stronie sa tez wczesne kawalki z tamtego roku, gdy dopiero krystalizowal sie sklad i nie dokonca oddaja one klimat dzisiejszej muzy, ale... :)

W pierwotnej wersji i tak samo dzisiaj, brzmi kawalek "Słońce" (Słońce Nocą) oraz referen z "Pogadajmy" (wzrotka natomiast jest calkowicie juz przearanzowana na reggae.
Co do kawalka "Sen", to brzmi on dzisiaj zupelnie inaczej i jest zagrany duzo szybciej w stulu hard/heavy rock z ciezkimi przestarami na refrenie. Dodam ze te nagrania to typowe wersje demo, bez masteringu i niedokonczone w niektorych partiach.

Ogolnie mamy duzo klimatow punk/ska/reggae/hard rock/jazz, niestety pozostale kawalki aktualnie mozna uslyszec tylko na koncertach.

Najblizszy koncert odbedzie sie 23 czerwca na festiwalu "Arena" w Rybniku (pomiedzy stadionem a kąpieliskiem "Ruda").

Co o tym myslicie?
[#2] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #1

Ja myślę tyle, że przyjdę zobaczyć :) Wstęp wolny? Bo nie umiem się doczytać...
[#3] Re: Wyjście Awaryjne

@madman15, post #2

Wolny, beda tez parasole z piwem za 3 zl :)

W tym samym dniu zagraja jeszcze dwie inne kapele, wiecej informacji jest na www.arenafestival.pl
[#4] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #3

Widzę że 2 czerwca grał Sound Sabotage w Rybniku, nie grasz już w tej kapeli? Podobały mi się te kawałki, obecne też są świetne. OK
[#5] Re: Wyjście Awaryjne

@Sylwester, post #4

Nie gram, poniewaz zmienily sie tam klimaty muzyczne.

Jak dla mnie bylo za malo wolnosci, wlasnej interpretacji, a ja nie potrafie ograniczac sie do jednego stylu muzycznego :)

Jako ciekawostke dodam, ze w Wyjsciu Awaryjnym, gra z nami basista z Sound Sabotage :)
Mozna bedzie uslyszec tez nasze kawalki, ktore kiedys razem gralismy w SS-ach :)

Jednym z nich jest wlasnie "Słonce Noca", ktory jest juz znacznie przearanzowany i oczywiscie z liryka Krzysztofa.

Dodane: No, a zeby nie bylo, ze marudze, to pozdrawiam Dawida Ostrzolka (organizatora festiwalu "Arena") :)

Ostatnia modyfikacja: 14.06.07 14:20
[#6] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #1

Fajnie:) Dobrze ze bas nie plumka tego samego co gitara tylko jest jakos ambitniej. Muzyka fajna, taka w sam raz na delikatne koncerty rockowe, albo na jakies festiwale. To moze ja sie pochwale tez swoim zespolem:

www.swiatogor.prv.pl
W sumie ktos sie moze przestraszyc tych wrzaskow, ale utwory instrumentalne sa calkiem wporzadku i moga sie spodobac. Utwory do przesluchania w dziale "dyskografia". Warto przy okazji ogarnac teksty:)

[#7] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #1

Kurde, fajne kawałki, przyjechał bym na koncert, ale niestety nie ma mnie kto podrzucić... :D
[#8] Re: Wyjście Awaryjne

@Lorak, post #6

I tak wam zakażą koncertów... Tworzą specjalną listę zespołów, które w
PL koncertować nie mogą...

[#9] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #1

Andrzeju! Z tej strony Cię nie znałem :D.
Na czym grasz? Bo na pewno nie na nerwach, dobrze się tego słucha ^_^.

Początek "Porozmawiajmy" rozwala mnie. Dwa wokale rula. Lubiem jak nawet wszyscy się udzielają wokalnie w bandzie razem z pałkerem/pałkerką :).

Trochę jakbym Manic Street Preachers słyszał (poza wokalem), naleciałości jakieś ale ja się nie znam :).

Polecam więcej gitarami przekręcać jak choćby piosnka Maniksów: Intravenous Agnostic czy Found That Soul czyli proste granie bez zaawansowanych solówek. Mówię tak jakbym był z wytwórni Virgin ;) a nie mam z nią nic związanego na wszystkie sposoby na jakie kojarzyć się może ta nazwa :D.

Grajcie tak dalej. I zróbcie ładną stronkę!!

Dla tych co na Amidze chcą ściągnąć mp3 a nie wiedzą jak:

http://www.wyjscieawaryjne.pl/files/Porozmawiajmy.mp3

i zamieniacie nazwy plików mp3.

[#10] Re: Wyjście Awaryjne

@Lorak, post #6

...A ja swoim. ;)

www.sellisternium.com
www.myspace.com/sellisternium

:D
[#11] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #5

Jako ciekawostke dodam, ze w Wyjsciu Awaryjnym, gra z nami basista z Sound Sabotage

Kolo?

Benedykt

[#12] Re: Wyjście Awaryjne

@Benedykt Dziubałtowski, post #11

Kolo?

Kornel byl naszym pierwszym basista. To jego bas gra w "Sloncu Noca" i "Porozmawiajmy". Niestety, jego pierwsza kapela, kaberet i studia zabieraja mu caly czas, ale czesto nas wspomaga. Ostatnio nasz aktualny basista mial pilny wyjazd i Kolo zagral z nami w Palecie, na urodzinach DD. Bylem ostatnio na koncercie jego kapeli, na Strychu :)

PS. Dla niewtajemniczonych, dodam ze Kolo ma takze duzo wspolnego z Amiga i bywa tutaj czasami :)

Ostatnia modyfikacja: 21.06.07 12:46
[#13] Re: Wyjście Awaryjne

@BagoZonde, post #9

Wiesz, jak juz wspomnialem na poczatku, te kawalki nie sa dokladnie tym co mozna uslyszec na koncertach. Nic innego narazie nie mamy, to umiescilismy to co jest. Na koncercie bedzie duzo punka/reggae/ska bedzie tez hardrock i troche klimatu balladkowego, znanego wlasnie z dostepnych kawalkow. Mamy tez jazzowe klimaty, niestety tylko jeden nadaje sie na koncert w plenerze, reszta to typowo klubowe i improwizacyjne kawalki :)
[#14] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #1

Na stronie www.wyjscieawaryjne.pl ,
pod tym linkiem http://www.wyjscieawaryjne.pl/?p=p_6&sName=szafa%20grająca mozna sciagnac trzy klipy z koncertow.
Jakosc mierna, dzwiek przesterowany, brakuje waznych kawalkow, ale zawsze to odmiana do tego co mozna posluchac w mp3.

PS. Za jakis czas zagramy w Gliwicach w klubie studenckim.
[#15] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #1

W sobote, 27 pazdziernika zagramy w Rybniku-Boguszowicach jako support przed Świetlikami. Takze jako suport zagra bardzo dobra rybnicka kapela (polski britpop) - October Leaves.
Wejsciowka w przedsprzedazy 15, natomiast w dniu koncertu 20. Zapraszamy :)
[#16] Re: Wyjście Awaryjne

@Andrzej Drozd, post #1

test
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem