[#1] Co myślicie o tej aukcji...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=202382281

Powyżej link, do aukcji w której licytuje...
Jednak owy pan, zaznaczył, że jeśli kwota nie będzie mu się podobać, nie finalizuje transakcji...
Zobaczymy do ilu cena podskoczy...
Zestaw wystarcza, jak na sam początek?
[#2] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #1

Widzę że przystąpiłeś do licytacji. A500 >>

Jednak jeśli chcesz A500 cóż...i chcesz tanio...to sprzedającego może to nie zadowolić. 16zł to trochę...ale licytuj! Powodzenia :D

[#3] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@pwe, post #2

Spokojnie, jestem gotów dać więcej...
Jest jeszcze prawie cały Boży dzionek do końca aukcji... :D
A500 mnie oczarowała... :P

Ostatnia modyfikacja: 16.06.07 20:37
[#4] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #3

No, mówiłem że cena będzie podskakiwać...
(taa, z radości chyba... :D)

[#5] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #1

Dodano 2007-06-10 12:48
Uwaga!! Zastrzegam sobie prawo do zakończenia licytacji jeśli suma mnie nie będzie zadawalac

Ot i cała Polska rzeczywistość. Jak go nie zadowala, to powinien wystawić jako "Kup teraz" albo z ceną minimalną. Olej ta aukcję.

[#6] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@AlaN, post #5

A czy takie coś jest w ogóle zgodne z regulaminem Allegro?
Mam na myśli zastrzeganie takich rzeczy. Od tego właśnie są kup teraz i minimalne.

Uważam że gość będzie musiał sprzedać, jeśli minimum zostanie osiągnięte. Jeśli go nie ustawił, to jego problem.

[#7] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #1

Moim zdaniem takie "zastrzegam sobie", to złamanie regulaminu Allegro. Od tego jest przecież aukcja z ceną minimalną. Poza tym gość ma na razie zero komentarzy, więc radzę zachować ostrożność.

[#8] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@Grzegorz Kraszewski, post #7

No, ma 0 komentarzy, ale każdemu trzeba zaufać, poza tym nie wygląda na podejrzanego...

Ostatnia modyfikacja: 17.06.07 12:50
[#9] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #8

Masz jego zdjęcie :P została tylko 1h! :)

[#10] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@pwe, post #9

Pwe, nie jestem gejem, i nie kolekcjonuje zdjęć panów... :D
Ale w miarę starannie opisana aukcja, do kontaktu też nie mam zastrzeżeń (pisałem, chyba z 3 maile...)

Ostatnia modyfikacja: 17.06.07 15:11
[#11] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #8

No ja akurat nie wychodzę z założenia, że każdemu trzeba ufać.

[#12] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@Grzegorz Kraszewski, post #7

Druga strona też nie jest bez winy, pkt. 4.2 regulaminu Allegro Użytkownikami mogą być tylko pełnoletnie osoby fizyczne. ;)
[#13] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@Sylwester, post #12

Wiele młodocianych użytkowników ma konta na allegro...
A poza tym ja jestem tak jakby tylko "pośrednikiem".
Ja tylko klikam myszką, resztę robią rodzice...
GumBoy, nie chodziło Mi o to, o, może ujmę to inaczej. Pewien człek na allegro nie ma w ogóle komentarzy, i nic nigdy nie licytował/sprzedawał, więc jak ma mieć komentarz/komentarze. Każdemu trzeba dać szanse

Ostatnia modyfikacja: 17.06.07 15:59
[#14] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #13

Lepiej dawać mu szansę, jak kupuje, niż jak sprzedaje.
Nie powiem, kiedyś płaciłem z góry 160 PLN za bluzę gościowi, który miał jeden komentarz. Byłem nieźle skupany, jakby nie to, że bluza nie do dostania gdzie indziej, to bym nie kupił.

[#15] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@GumBoy, post #14

No, na szczęście wygrałem aukcje, jednak paczka pójdzie za pobraniem :D

Ostatnia modyfikacja: 17.06.07 17:12
[#16] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #15

To znakomicie :D. Choć mnie oczarowałaby 1200-tka albo 4000-czka :). No ja nie ufam nikomu, choć kilka już rzeczy w ciemno kupowałem. Na razie było super, raz tylko wtopiłem z jednym zakupem, ale się okazało, że to na mojej Amidze nie chce chodzić skaner, a u kolegi na pc a i owszem.

Gratulować będę jak sprawna a500 znajdzie się w Twoim domku :). Jeżeli o Amigę chodzi, to ja zaczynałem od podarowanej mi a500 w obudowie desktop. Dyskietki, wyświetlacz, na którym ustawiłem sobie 99MHz (hihi), czarna mysz z logo Amigi, którą mam do dziś. Nieprzespane noce przy JamesPond: Robocod, Walker, JimPower, ShufflePuck Cafe. Pierwsze boje z DPaint IV i pierwsze giery pisane w AmosPro. To był czar :).

[#17] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@DanielJ., post #15

Bardzo dobrze że za pobraniem :)
Rozumiem że próbujesz porównać mnie do geja. Dla twojej wiadomości ja również nie kolekcjonuję zdjęć panów, a gejostwa się wstydzę i brzydzę.

A no i witamy w amigowym świecie. :D

[#18] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@GumBoy, post #6

Nie będzie musiał. poprostu na 5 minut przed końcem unieważni aukcję, a jako powód napisze "pies mi zeżarł", "spaliła się", "siostra mi nadepnęła", "towar jednak był zepsuty" itp pierdoły. I Allegro się do niego nie przyczepi - bo czemu, jak "szczerze" powiedział czemu unieważnił? :D Paranoja.

[#19] Re: Co myślicie o tej aukcji...

@pwe, post #17

[post usunięto: obraźliwe słowa pod adresem mniejszości seksualnej]
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem