[#1] Cóż sie dzieje z naszym światem
19 letni typ zgwałci 7 łatkę, 14 letni chłopak spalił chatę bo musiał sprzedać xboxa(http://robson.pl/?p=42&id=432) i teraz nasunęło mi sie pytanie, czy za czasów Amigi działy sie takie rzeczy??

[#2] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@arti4-92, post #1

Działy się, dzieją i dziać się będą, poprostu nie zawsze zostało to wykryte lub było gdzie o tym powiedzieć/napisać...

[#3] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@5h00n4y, post #2

ja jestem troche za młody żeby wiedzieć, w czasach swietności(kiedy było ja można wygrać w krzyżuwce) amigi mnie niebył na swiecie, a ciekawość(tak ciekawośc) niejset zła. A wracając do tematu, to jeżeli nic sie niedzieje to jest tylko coraz lepiej :), a nie gorzej :D

[#4] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@arti4-92, post #1

Poj**ało?

Komputer nie ma z tym nic wspólnego. Ludzie są jacy są..

Może poszukamy przyczyn w plamach na słońcu?

[#5] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@Kokos, post #4

Kokos, niestety od takich poj**ów się nie uwolnimy.
Są w ogóle jakieś plamy na Słońcu? :P
[#6] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@DanielJ., post #5

DanielJ. napisał(a):

> Są w ogóle jakieś plamy na Słońcu? :P

Oj dzieci dzieci...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plama_słoneczna

[#7] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@szuler, post #6

Ojej, my na przyrodzie jeszcze nie mamy o takich rzeczach. Ale warto wiedzieć.
[#8] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@DanielJ., post #5

> niestety od takich poj**ów się nie uwolnimy.
Niestety. Ale nie musimy też namiętnie wychwytywać takowe przypadki w tv/necie. Ja osobiście nie wiem nic o tym co opisał kolega z pierwszego postu i niech tak pozostanie.
Nigdy nie zrozumiem ludzi który nienawidząc danego tematu tak bardzo sami się w nim zatracili że mówią tylko o nim... z mojego bliskiego otoczenia najbardziej żal mi pewnych starszych osób które z uporem maniaka oglądają wszelakie relacje z sejmu czy też wywiady z politykami, i nie omieszkają przeklinać ich wniebogłosy...

[#9] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@5h00n4y, post #8

5h00n4y, ja również. Dlaczego? Bo coraz mniej takich przypadków na świecie.
W starych czasach było inaczej, w teraźniejszych jest inaczej, a w nowych będzie tak samo jak w starych. Chodzi mi tu o mentalność ludzi. Np. Taki 14 latek, w latach osiemdziesiątych, nie odważył by się wziąć do ręki broni, a co dopiero używać jej do zabijania.
[#10] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@DanielJ., post #9

Zawsze było.

Co najwyżej w naszych czasach rozpowiada się takie sensacje, bo to ludzi podnieca.

Kiedyś ludzie tłuki się o wódkę, a teraz o x-klocka.

Dla mnie nie ma różnicy.

[#11] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@Kokos, post #10

Wóda jest dla niektórych więcej warta niż x-pudło...
[#12] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@Kokos, post #4

Komputer nie, ale napisałem "za czasów":)

[#13] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@arti4-92, post #1

Dzialy sie, tylko nie bylo internetu (przynajmniej nie w takiej formie jak dzis) i nie bylo o tym glosno. Aby wiedziec co sie dzieje w UK musiales miec satelite i znac angielski. Pozatym faktem jest ze teraz media szukaja takich sensacyjek i potrafia wyciagnac na wierzch i zrobic bajzel wokol bylejakiej afery. To jest chwytliwe.

[#14] Re: Cóż sie dzieje z naszym światem

@Lorak, post #13

No wlasnie. Ja tv nie ogladam w ogole i swiat mi sie podoba. Nie twierdze ze wszystko jest super, ale to sa dwa kroki do przodu i jeden w tyl czyli ogolem idziemy w dobrym kierunku ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem