[#34]
Re: Gdzie dodawać artykuły.
@MaaG^dA,
post #33
Wiem ,że są to mocne słowa . Wiem tez ze w czasach młodości moich rodziców sytuacja wyglądała zgoła inaczej jeśli chodzi o ortografię .
Teraz mamy inne czasy 80% społeczeństwa ma dysleksję (trudno powiedzieć ile sobie załatwiło papiery na to . (ja mam jak już pisałem ale niezałatwione )
jedno jest ważne w czasach dzisiejszej techniki dysleksja czy dysortografia NIE JEST żadnym wytłumaczeniem , Nie masz firefoxa ani worda ani słownika pod ręką to jest słownik online. Nie umiesz znaleźć na sieci słownika online to poproś mamę,tatę,ciocie,siostrę , przechodnia o sprawdzenie twojego posta przed wysłaniem . Tłumaczenie typu mam dysleksję nie mam firefoxa itp itd jest najzwyklejszym objawem lenistwa.
Chcieć znaczy móc !!
A przykład artiego pokazuje tylko jak bardzo lenistwo może być zakorzenione . Na razie wyśmiewają się z artiego na forum . Ale kiedyś ten człowiek skończy szkołę i pójdzie do pracy . Ciekawe kto go zatrudni jeśli on ma takie podejście do sprawy ortografii. Nie potrafi nawet jednego słowa w poście napisać bez literówek "dzienki"
Benedykt