[#1] Pc i agp
Panowie czy zakładając kartę AGPx8 na port na płycie AGPx2 spalę coś czy nie? Będzie taka karta działać jeśli jest tylko AGPx8?
[#2] Re: Pc i agp

@Arbuz, post #1

Ja mam w starym pececie 2x, w ktorym siedzi Radeon 9200SE 8x. Nic zlego sie nie dzieje.
[#3] Re: Pc i agp

@Arbuz, post #1

Jesli uda ci sie ja wlozyc w slot to na pewno niczego nie spalisz. Kary maja wciecia w plytce wiec po prostu jesli nie uda ci sie jej wepchnac to znaczy ze karta nie bedzie wspolpracowac z Twoja plyta. Rzuc okiem:

http://www.playtool.com/pages/agpcompat/agp.html

[#4] Re: Pc i agp

@Lorak, post #3

To czy nie spali, zalezy od tego jak dokładnie są przestrzegane specyfikacje AGP przez producentów. W najgorszym przypadku karta nie powinna pracować, ale bywało, że szła z dymem...

[#5] Re: Pc i agp

@Pinto, post #4

Z tego co pamietam roznica polegala na napieciu - starsze agp mialy wieksze

Chociaz mi takze r9200se x8 chodzi na slocie x2 bezproblemow.

[#6] Re: Pc i agp

@Arbuz, post #1

Przypomina mi się kawał krążący swego czasu po forach...
nvidia 7800 nie działa

kupiłem sobie taką kartę i próbowałem włożyć do mojego dell dimension 2350.
znajomy mówił że te błyszcząca część metalu na dole wygląda jak linie które należy odciąć jeśli coś nie pasuje. więc bardzo delikatnie odciąłem dolną część, żeby zmieściła się do jednego z moich slotów w komputerze
teraz nic nie działa. czyżby źle wyciąłem?

>>> Liczne linki na google <<<

Ostatnia modyfikacja: 11.07.07 13:55
[#7] Re: Pc i agp

@5h00n4y, post #6

Głupota niektórych mnie powala :D
[#8] Re: Pc i agp

@Lorak, post #3

wcisnąć się da bo próbowałem. Jak uważacie że nie spalę to spróbuję włączyć prąd :D
THX
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem