[#1] Kuji amigowy haker
Witam

Czytalem ostatnio magazyn pecetowy(chyba nawet Chip) i natknalem sie na artykul o hakerstwie stratach z tym zwiazanych i tym podobnych ale zaciekawilo mnie to ze bylo dwoch hakerow ktorych nie skazano(chodz ewidentie byli winni) jednym z nich byl Matthew Bevan ktory uzywal w celu ataku Amisi.Z tego co wyczytalem byl z niego zdolny chlopak(do tego amiga user).A wiec mam pytanie czy ktos wie co on dzis porabia (dobrze by bylo miec takiego w szeregach) moze pobawil by sie Pegazem czy tez AmigaOne?

[#2] Re: Kuji amigowy haker

@Amitop, post #1

aos by shakował tak że na pegu go otpalimy

[#3] Re: Kuji amigowy haker

@arti4-92, post #2

Nie ja ale przydal by sie taki ktos w srodowisku amigowym
[#4] Re: Kuji amigowy haker

@Amitop, post #3

OS4 na pegazie MOS na AmidzeOne to byloby cos(zadznych przepychanek na gorze) pomysł
[#5] Re: Kuji amigowy haker

@Amitop, post #4

Koles musial byc zdolny(jak na tamte lata Nasa,Pentagon,Instytut Energi Atomowej i co zabawne nie zostal skazany(moze bali sie przyznac jajoglowi) ze wlamal sie do nich ZABAWKA(mowisz Amiga swiat mowi zabawka(dla mnie to przyjaciolka) i go uniewinnili innego wytlumaczenia nie znam....

[#6] Re: Kuji amigowy haker

@Amitop, post #5

za pewne był zdolny, tak jak codemasters, w tamtych czasach wystarczyło mieć c64 i znać trochę basica żeby pisać świetne gry. Teraz potrzebujesz sprzętu za milion dolarów i zespół składający sie z co najmniej 50 ludzi ;/

[#7] Re: Kuji amigowy haker

@arti4-92, post #2

to nic takiego - odpalano...

[#8] Re: Kuji amigowy haker

@Kaczus, post #7

co takiego odpalano?
[#9] Re: Kuji amigowy haker

@arti4-92, post #6

Wiesz co to jest BASIC na c64? W tym napisanie jakieś gry bez jakiś tricków graniczy z cudem.

[#10] Re: Kuji amigowy haker

@Amitop, post #5

Hacking kiedyś BYŁ łatwiejszy. Więcej FAQ było i mało kto myślał aby zabezpieczyć swój serwer dodatkowo Apache był dziurawy jak sito.

[#11] Re: Kuji amigowy haker

@x3nU, post #10

Latwiejszy nielatwiejszy ale liczy sie to ze brala udzial w tym nasza ukochana maszynka(faktem jest ze kiedys wszystko tak jak piszesz bylo albo slabo zabezpieczone(lub zabezpieczenia domyslne latwe do odgadniecia)Ten Kuji ma duzo filmikow na YouTube na jednym chyba jest tez widoczna A2000(jak sie nie myle(slaba rozdzielczosc filmiku)..
[#12] Re: Kuji amigowy haker

@Kaczus, post #7

powiedz jak i czy to dobże działało i czemu nikt tego nie stosuje

[#13] Re: Kuji amigowy haker

@arti4-92, post #12

Czemu tak mało ludzi ma zainstalowanego Mac OS na pc?

[#14] Re: Kuji amigowy haker

@x3nU, post #13

ja mam ;)

[#15] Re: Kuji amigowy haker

@arti4-92, post #14

Ja mam tez tylko ze nie dziala bo to wersja na cpu 32bitowy(na kompie siory)instaluje sie a potem przy starcie wywala bledy zwiazane z cpu.Probowalem to cos odpalic a Wmware ale tez nie poszlo to wersja10.4
moze trzeba by miec nowa wersje wirtualnej maszyny lub Virtual PC...(z ciekawosci chcialem toto odpalic...
[#16] Re: Kuji amigowy haker

@x3nU, post #13

Na starym komputerze (pentium d 820, płyta intela na i945) chodził osx86 bez problemu, nawet nie crackowany. Na nowym (core 2 duo, płyta gigabyte na chipsecie i965 który jak wiadomo nie ma pata) nie mogę zainstalować, bo pata mam jako przelotkę z sata do której nie ma sterowników w osx. Jak dokupię czytnik optyczny na sata, lub odbiorę koledze przelotkę usb-pata to z chęcią. :D

[#17] Re: Kuji amigowy haker

@Kaczus, post #7

Możesz rozwinąć? Plotkę słyszałem (nie powiem gdzie, ale pozdrawiam :D), ale chciałbym poznać szczegóły. ;)

[#18] Re: Kuji amigowy haker

@UZi, post #17

pewnie na execu, ja na amd64 odpaliłem osx ;)

[#19] Re: Kuji amigowy haker

@arti4-92, post #14

Tak, pewnie jeszcze oryginalnego.

[#20] Re: Kuji amigowy haker

@Kaczus, post #7

...Rozwiniesz??...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem