[#1] eyeOS - czy działa pod amigami?
Witam, ostatnio w sieci znalazłem coś takiego http://eyeos.info/ . Chciałem się zapytać użytkowników amig klasycznych jak i tych nowszych czy uruchamia się to poprawinie na waszym sprzęcie. Jest to coś na kształt systemu operacyjnego online + prosty edytor tekstu + arkusz kalkulacyjny. W sumie może też pełnić rolę dysku w sieci bo można tam wgrywać i ściągać pliki. Chyba AROS jest w bardziej zawansowanym stanie rozbudowania.

[#2] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@ZigZag85, post #1

Zależy w czym to zrobione.
AROS na pewno jest bardziej rozbudowany.

[#3] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@ZigZag85, post #1

Na MorphOsie na przeglądarce Sputnik udało mi się zalogować i uruchomić kilka aplikacji. Problemem natomiast było odświerzanie i czasami zostawały śmieci. Ale ogólnie po bardzo krótkich testach to chodzi.

[#4] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@AS, post #3

To ciekawe bo u mnie w sputniku zobaczyłem tylko tło, nic poza tym.

[#5] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@grxmrx, post #4

A pod klasycznym wb3.1 lub 4.0?

[#6] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@ZigZag85, post #1

eyeOS to coś wolnego i beznadziejnie napisanego. Ale ładnie wygląda :)

[#7] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@x3nU, post #6

Cóż zgadzam się, nie działa najlepiej, ale wygląda ładnie

[#8] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@x3nU, post #6

To samo można powiedzieć o Windows Vista.

[#9] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@DanielJ., post #8

Ja tam nie narzekam :) Tym bardziej, że nie długo wyjdzie (oficjalnie, bo nie oficjalnie chyba jest) patch przyspieszający kopiowanie plików nawet o 50%.

[#10] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@x3nU, post #9

Niby tak, ale na moim komputerze by i to nie pomogło... :D

[#11] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@x3nU, post #9

To teraz będę mógł po obiedzie skorzystać z kompa, przedtem musiałem czekać do kolacji bo jeszcze kopiowało...

[#12] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@grxmrx, post #4

U mnie zalogowało się na Sputniku, ale po wyświetleniu się tła trzeba poczekać sporą chwilkę na pojawienie się tabeli do logowania. Natomiast jak się wylogowałem, to pojawiło się tylko tło.
Ech... dziś spróbowałem ponownie i nie udało mi się wejść, tylko tło. Co ja wczoraj ustawiłem, że weszło hmmmm...

[#13] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@ZigZag85, post #5

eyeOS wymaga przeglądarki www, na AmigaOS nie ma przeglądarki www, a na mosie jest tylko Sputnik, któremu jeszcze brakuje wielu szczegółów.

[#14] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@grxmrx, post #13

Przeglądarka jest (sam mam na swoje ami IBrowse 1.1) ale jeśli chodzi o standardy to raczej nisko.

[#15] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@pwe, post #14

IBrowse 1.1

O rany? Od zawsze sie uzywalo 2.2, pozniej 2.3, a od jakiegos czasu jest 2.4. Gdzie kolega podziewal sie przez ten czas? ;)
[#16] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@Andrzej Drozd, post #15

Pewnie czekał aż iBrowse skończy renderować stronę :D

[#17] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@Andrzej Drozd, post #15

Ma na jakiejś płytce Amiga Format (16 chyba) no a skoro i tak nie mam neta do amigi to po co mi...ale zawsze się przyda.

[#18] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@pwe, post #17

Warto być aktualnym. Ja np. już mam SP2 którego nie mogłem zainstalować. ;)
Zainstaluj wreszcie PHP-Nuke, ja się chyba nie doczekam.

[#19] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@DanielJ., post #18

Nie warto..
Nie mam czasu, likwiduje to wszystko bo się nie wyrabiam i nie chce mi się.

[#20] Re: eyeOS - czy działa pod amigami?

@grxmrx, post #13

W nowym Sputniku EyeOS działa już poprawnie:

http://anin.ovh.org/Plany/eye.jpg

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem