[#1] Czym malować kable.
Tak jak w temacie. W związku z tym że chcę mieć czarną Amigę, muszę ją pomalować. Z pomalowaniem obudowy to nie problem, ale jak pomalować kable. Farba w spreju chyba odpada, czy wystarczą farbki do jajek xD i gorąca woda ??

[#2] Re: Czym malować kable.

@arti4-92, post #1

Co prawda, farbki do jajek dla masochistów mogą być odrobinę trudno dostępne w Twoim wieku... ekhem... ...
... ale jak gorącą wodą, umyjesz takowy kabel - odłączając go wcześniej od sieci ;) - myślę że, powierzchnią nie będzie się na tyle różnił od reszty sprzętu, żeby farba w spray'u nie dała mu rady.

Ostatnia modyfikacja: 03.08.07 13:26
[#3] Re: Czym malować kable.

@5h00n4y, post #2

Chodziło mi o farbki do kurzych jajek, te co sie je ;P, i te które są znoszone przez kury ;)

[#4] Re: Czym malować kable.

@arti4-92, post #3

Nie warto, farba potem może pękać. Ja sam chcę pomalować Ami na ?biało? - suxx.

[#5] Re: Czym malować kable.

@arti4-92, post #1

Użyj forumowych wyszukiwarek, googla albo pomyśl czasem sam. Twoje zakładanie 666 tematów o każdy duperel zaczyna być męczące.
[#6] Re: Czym malować kable.

@DanielJ., post #4

Ześ dowalił ;/ Poszukaj, a i tak nic nie znajdziesz ;/

Ostatnia modyfikacja: 03.08.07 14:59
[#7] Re: Czym malować kable.

@arti4-92, post #6

Cóż. Tak na zdrowy rozsądek, to na twoim miejscu, gdybym koniecznie potrzebował czarnego kabla to poszukałbym w piwnicy/sklepie/allegro i wziął gotowy czarny i założył zamiast białego. Malowanie będzie nietrwałe i nieestetyczne IMHO.

Jeżeli tak bardzo chcesz malować to najlepiej jakimś zwykłym lakierem w spraju - po co kombinować z jakimiś egzotycznymi farbami? Tak jest taniej i najszybciej.

Czasem nie trzeba szukać. Wystarczy usiąść i przemyśleć zagadnienie samemu ;) .
[#8] Re: Czym malować kable.

@Grygus, post #7

Odkryłem lakiery, które wnikają w tworzywo(rozpuszczają powierzchnię, a rozpuszczona powierzchnia miesza się z farbą), daje to trwały i ładny efekt :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem