[#1] Telefon dla melomana
Witam kolegów.

Zamierzam 'zintegrować' w jeno urządzenie odtwarzacz mp3 i telefon, żeby nie nosić dwóch urządzeń i nie przegapić rozmowy przychodzącej podczas słuchania muzyki. Czy ktoś mógłby polecić mi jakiś sensowny model telefonu z mp3? Najlepiej, żeby nie był zbyt drogi, mój jedyny wymóg to odtwarzanie mp3 z sensowną jakością i pamięć rozszerzana kartą pamięci. Aparatu, video-konferencji, gier 3D, MMSów zapachowych i wibry stereo może nie mieć.

[#2] Re: Telefon dla melomana

@mosfet, post #1

Nie był zbyt drogi... Hmmm.. wysokie wymagania za niską cenę? Raczej nie znajdziesz.
Ale jak masz ~400zł, to polecam "Sony Ericsson K750i" - jest MP3, jest telefon, jest karta (max 2GB!) a do tego radio z RDS-em i super słuchaweczki w komplecie i aparat 2mpx! :D . Będziesz zadowolony.

Ostatnia modyfikacja: 12.08.07 23:59
[#3] Re: Telefon dla melomana

@AlaN, post #2

Nie drogi to dla mnie właśnie około 400-500zł . Dzięki za sugestie. A czy ten Ericson nie robi wałków jak playrery mp3 SONYego z konwersją na ten dziwny format?

[#4] Re: Telefon dla melomana

@mosfet, post #1

Ja polecam Sagem my411X.
Muzykę odtwarza bardzo ładnie. Ma złącze na karty MicroSD i koztuje ok 479zł w EURO RTV AGD.
Jeden minus, to fakt, że słuchaąc muzy nie da się np. pisać SMSa, ale to IMHO pikuś.
Drugi minus, to to, że podrożał. Moja luba kupiła go kilka mieięcy temu za 439zł.
[#5] Re: Telefon dla melomana

@mosfet, post #1

ja sie ostatnio zastanawiam nad sony ericssonem w950i. kosztuje troszke wiecej niz podales,ale ma symbiana i 4gb pamieci wbudowanej.
[#6] Re: Telefon dla melomana

@quaint, post #5

Polecam SPV C550, szybki system i to na czym ci zależy, system ma wielo zadaniowość, dzięki temu możeszs słuchać MP3 i rozmawiać przez telefona. Jest kilka fajnych programów do podkładkładania dźwięku pod rozmowę(np. dać w tło dźwięk silnika samolotowego i buczenie śmigieł OK, powiedzieć że lece samolotem i musze kończyć bo skacze xD)

[#7] Re: Telefon dla melomana

@mosfet, post #1

Palm Treo

[#8] Re: Telefon dla melomana

@mosfet, post #3

W tej cenie spokojnie kupisz Nokie 9300, to cale przenowsne biuro ale sluchawki musza byc z wtyczka do Noki bo typowych (miniJack) nie podlaczysz:(
PS Pamiec rozszerzamy kartami MMC

Ostatnia modyfikacja: 13.08.07 13:25
[#9] Re: Telefon dla melomana

@x3nU, post #7

treo 600-680, na innych nieposłuchasz mp3. :D Jak treo to tylko z palmem, nie kupuj Treo seri 7xx bo to sztynks OK

[#10] Re: Telefon dla melomana

@mosfet, post #1

nokia 6630, albo 9500. w tej cenie dostaniesz ;)

[#11] Re: Telefon dla melomana

@mosfet, post #3

Na K750i chodzą wszystkie MP3. Nie ma z nim kłopotów. Do tego w SE wszystko działa niezależnie - W czasie słuchania MP3 możesz pisać SMS. Jak ktoś w tym czasie zadzwoni, wyłącza się MP3 i zapisuje się SMS w takim stanie jak pisałeś. Po skończonej rozmowie włacza się MP3 a w menu wchodzisz do kontynuopwania pisania SMS. W sumie nic nie tracisz cokolwiek robisz. To samo tyczy się słuchania Radia. Rozmawiając możesz sobie robić fotki, dołączać je do MMS - cały czas rozmawiając - a po skończeniu rozmowy wysyłasz MMS.

W sumie - jak chcesz i w którą stronę chcesz :) . Ja miałem kilka telefonó, ale dopiero po kupnie SE już wiem, że nie zmienię firmy na inną - w tym na badziewne i przereklamowane Nokie (tfu!)
[#12] Re: Telefon dla melomana

@AlaN, post #11

Windows to potrafi, ale w lepszej jakości ;).

[#13] Re: Telefon dla melomana

@arti4-92, post #12

Jakość dźwięku nie zależy od systemu operacyjnego.

[#14] Re: Telefon dla melomana

@mosfet, post #1

Rozumiem, że nie jesteś "audiofilem"? Bo jeśli tak to żaden telefon cię nie zadowoli.

[#15] Re: Telefon dla melomana

@x3nU, post #13

nie zależy od systemu, ale od programów które odtworzą muzykę. Chociaż różnica raczej nie będzie słyszalna gołym uchem

[#16] Re: Telefon dla melomana

@arti4-92, post #15

NA dobrą sprawę programy to jakieś 10% sukcesu.

[#17] Re: Telefon dla melomana

@x3nU, post #14

Wiesz..... zakładam, że tramwaj/autobus/pociąg i tak zagłuszy wszystkie niedoskonałości mp3 :] pozatym... trochę kombiniren i można podłaczyć pod jacka Nokiowego Portę Pro :]

[#18] Re: Telefon dla melomana

@arti4-92, post #15

Stopień mocy to dzisiaj sukces odtwarzacza. Cięcie po kosztach, oszczędzanie energii (bo przecież bateria musi być mała, żeby całe urządzonką było 'fly-****-size' ) pchają konstruktorów do coraz bardziej pojechanych pomysłów. Wszelkiej maści 'gwizdkowe' odtwarzacze mp3 (mające stopień mocy w jednym chipie z przetwornicą step-up mają upierdliwą skłonność do wzbudzania się na okolicach 5 kHz, że uszy bolą.. :(

[#19] Re: Telefon dla melomana

@AlaN, post #11

Ja bym jeszcze dodał, że K750 bardzo przyjemnie odtwarza AAC. Na mojego wrzucam muzę w mp4 kodowane na AAC (za pomocą Easy CD-DA Extractora) przy 56kbps i jest bardzo miło. Troszkę wtedy jest mniej najwyższych tonów, ale do posłuchania jak się gdzieś idzie, czy jedzie to w zupełności wystarczy. Tym bardziej, że na standartową kartę 64MB wrzucam nawet 40 kawałków OK
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem