[#31] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@Kokos, post #1

to ja bym polecil nokie 6101 (uzywalem przez pare dni i bylem zadowolony) ogulnie to nokie sa najbardziej wytrzymale, siemensy mi szybko padaly, motorole tez nie byly najmocniejsze i jeszcze obsluga jak na moje nerwy pochrzaniona (jestem bardzo uzdolniony w destrukcji wszelkiej), a tak na marginesie to jak bym mial kupowac nowy telefon to poszukal bym czegos z symbianem (stara nokia 7650 byla zaje***)

[#32] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@Banderas, post #31

Symbian za ~300 zł? :>

[#33] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@Kokos, post #32

[#34] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@Banderas, post #33

Brzydule. :(

[#35] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@Kokos, post #34

ale jakie funkcjonalne:P
wiesz ja mam wysluzona 3510i wyglada jak by przeleciala 100m lotem gorno lotnym i upadla na beton (tak tez sie stalo) ale za to da sie zadzwonic i napisac sms

Ostatnia modyfikacja: 18.08.07 20:36
[#36] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@Banderas, post #31

Symbian SUXX, Windows (palmtopy, smartphony) SUXX, Palm OS RULEZ

[#37] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@x3nU, post #36

wszystko SUXX! loki-toki RULEZ!

[#38] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@Kokos, post #34

Jeśli chcesz mieć dobry i ładny telefon to kup SonyEricsson P800. System symbian, dobry wygląd, ekran dotykowy (np. rozpoznawanie pisma na ekranie) i kupę bajerów - po prostu komputer w telefonie. Mam takiego od 4 lat i na razie lepszego nie widziałem (a przewinęło się trochę fajnych telefonów przez moje ręce). A oprogramowanie możesz sobie dograć, jak brakuje (oczywiście standartowo ma kalendarz, bazę danych z możliwością wgrania zdjęcia - jak masz zdjęcie i ktoś dzwoni to je wyświetla, przeglądarkę www i wiele innych). Można też trafić na allegro w dobrej cenie:

http://www.allegro.pl/item224911371_sonyericsson_p800.html

Pamięć wbudowana to 12 MB, karta pamięci to Memory Stick Duo (mini), w komplecie jest 16 MB, ale teraz tanio można kupić 1 GB. Ma bluetooth, GPRS, Irdę i wiele, wiele innych.

Ostatnia modyfikacja: 18.08.07 23:11
[#39] Re: BENQ-SIEMENS EF81

@Kokos, post #28

Simens Mobile został kupiony przez tajwańskie BenQ w miarę niedawno. Czyżby tak szybko upadli?
Niestety według słyszanych opinii sprzedawców oraz użytkowników telefony BenQ Simens są najbardziej awaryjne z dostępnych na rynku.
[#40] Re: Komórka dla szarego człowieka (nie mylić z wilkiem)

@x3nU, post #36

Bez przesady, może winda jest mulasta, nie stabilna i brzydka, ale teraz trudno znaleść coś z Palm-em, treo na ogół są drogie i duże(ostatni 680 jest cool), był Visor(****) i Kyocera 7135 http://telefony.gsmclub.pl/t/kyocera/7135/. Jest jeden cikawy telefonik z palmem, Xplore http://www.geekz1.com/images/news/gspdam68.jpg, ale dziwna rozdziałka i cena raczej go wykluczają ;)

[#41] Re: BENQ-SIEMENS EF81

@Jaszczur, post #39

Simens Mobile został kupiony przez tajwańskie BenQ w miarę niedawno

Nie został kupiony tylko "oddał się" w ręce BenQ + kasa na start ;)

Manewr okazał się w miarę skuteczny, a BenQ bylo na tyle głupie żeby to przyjąć. Pomyślmy; Jeśli taka firma jak siemens nie potrafi sobie poradzić żeby wyjść na prosto z interesem który przynosi straty to taki BenQ sobie poradzi? Siemens oddal, dorzucił kasę i wyzbył się odpowiedzialności za ludzi pracujących w całym pionie telefonii komórkowej. Wzorowe zagranie.

Czyżby tak szybko upadli?

Nie upadli. BenQ zawija interes na Tajwan, rzecz którą powinni zrobić już ponad rok temu jak przejmowali cały ten telefoniczny bajzel. Obecnie od czasu ogłoszenia bankructwa Niemieckiej filii BenQ mobile zostało pokazanych kilka nowych modeli z czego parę sztuk wygląda obiecująco.

W całym tym zamieszaniu najbardziej szkoda jednego modelu który wyszedł wyłącznie jako prototyp: SL91 (k800 killer ;)).

Wypadałoby dodać że BenQ ładnie oberwało ostatnimi czasy za kiepską sprzedaż telefonów; zamknięcie kilku działów produkcji (np. nagrywarki dvd) czy sprzedaż swojej siedziby w Taipei. Podobno także na radzie nadzorczej siedzi prokurator ;)

Niestety według słyszanych opinii sprzedawców oraz użytkowników telefony BenQ Simens są najbardziej awaryjne z dostępnych na rynku.

Zawiodła filozofia działania tej marki; "Wypuszczamy i będziemy łatać w trakcie sprzedaży" i prawda jest taka że trzeba odczekać kilka msc na firmware który będzie działać poprawnie. Są wyjątki oczywiście np. E71 i SL91 - Dwa modele które mogły uratować cały interes. Niestety było już za późno.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem