[#48]
Re: Uwaga! TVN - "Czy wiesz, co jesz? Mleko"
@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [,
post #47
Nie żebym chciał tu wojować z badaniami medycznymi, ale poza próbą wywołania sensacji w programie, nie widzę w tym czym jest mleko - nic dziwnego.
To tak jak z tym słynnym pytaniem ludzi o monotlenek diwodoru, inaczej zwany jako kwas hydrohydrokslylowy... ;)
Jakież to to szkodliwe, i powoduje oparzenia, i jest głównym składnikiem kwaśnych deszczy i w ogóle należy to zbanować.
Czy naprawdę żaden z tych wielkich-i-genialnych-ludzi-próbujących-ratować-ludzkość-przed-szkodliwym-wpływem-nabiału, nie wpadł na to, że ludzie to piją, bo najnormalniej w świecie nasze ciało potrzebuje... płynu?
Raczej nie pamiętam żeby gdzieś mnie przekonywano że po tym magicznym napoju będę nieśmiertelny czy coś.
Piję go z własnego wyboru, z przyzwyczajenia, mimo że starka moja obrzydziła mi go w dzieciństwie, gdy byłem pod wpływem grypy, serwując z czosnkiem i jajkiem.
Tak intensywnego "zapachu" i glucianej konsystencji mój żołądek nie wytrzymał, i zwyczajnie zwymiotowałem.

Natomiast osobno, mleko z kakałem (fuj) i czosnek z cebulą na jajcach (ała) zażywam do dziś i dobrze mnie z tym.