[#1] Muzeum konsol na Games Convention
[#2] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@DiloN, post #1

Ale Jaguara pominęli.

[#3] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@Grygus, post #2

GameGear'a też nie widziałem, chyba, że to nie wszystkie zdjatka?? No a Dreamcasta nie ma, bo to nie muzeum :D. Zresztą "muzeum" to nietaktowna nazwa, ja używam tych konsolek pod emulatorami, gdybym miał je "na żywo", to bym odpalał gry na nich. Uwielbiam konsole ^_^ - i tu uśmiech do Solo Kazuki :D.

[#4] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@Grygus, post #2

No i dobrze.. Atari trzeba przemilczeć.

[#5] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@DiloN, post #1

3DO nie dali... DreamCast to prawdziwy biały kruk, jeżeli ma kartę sieciową, dali by go na tą wystawę, bo w muzeum przecież nie patrzymy na stare rzeczy, ale na stare i jedyne w swoim rodzaju ;]

[#6] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@arti4-92, post #5

Przecież Broadband Adapter do "makarona" można kupić bez problemu na ebay'u (trzeba tylko troszkę kaski wyłożyć).

[#7] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@x3nU, post #6

O pół roku na ebayu nie szukałem tego pamiętam że tego było tyle co kart 030 do a600

Edycja: Czy mi sie zdaje czy sprzętu amigowego jest coraz mniej??

Ostatnia modyfikacja: 24.08.07 14:39
[#8] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@arti4-92, post #7

Przecież to oczywiste - nikt sprzętu nie produkuje, a sam sprzęt się psuje (jest psuty przez ludzi m. in. takich jak Ty) lub jest wyrzucany.

[#9] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@Kokos, post #4

Dlaczego? Mam Atari Lynx i jest super :)
Choć on ma więcej wspólnego z Amigą niż Atari...

Nie widziałem też NeoGeoPocket i NeoGeoPocketColor. Chyba na fotkach nie ma wszystkiego, bo dużo tam konsol brakuje.
[#10] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@Jaszczur, post #9

No dobra.. Też troszkę pykałem na Lynksie i było spoko. ;) Ta maszynka jeszcze ujdzie. ;]

[#11] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@DiloN, post #1

Wydaje mi sie że organizatorzy nie mieli na uwadze zaprezentować dokładnie wszystkich dostćpnych systemów konsol do dnia dzisiejszego. Nawet nie ma przeciez wystawionych wszystkich konsolek np z poczatku lat 70... Ale z tego co wywnioskowalem z tekstu to byla najprawdopodobniej dołaczona dodatkowa treść a eksponaty w postaci konsol byly raczej tylko namacalnym (mimo wszystko bogatym) dopelnieniem calosci wystawy.
Jedyne co mnie zabolalo to tekst: "(...)na ktorych kiedys grano(...)" tekst bedzie raczej na czasie za jakies 50-100 lat kiedy to wszystkie zaprezentowane konsole nie beda juz przez nikogo uzywane.

Ostatnia modyfikacja: 24.08.07 22:21
[#12] Re: Muzeum konsol na Games Convention

@Koyot1222, post #11

Zapomniane systemy to akurat temat, który mnie kręci od zawsze i wydaje mi się, że coraz więcej ludzi idzie za modą powracania do starych sprzętów. Bo tam grało się ciekawiej. Ja np: wolę sobie odpalić Final Fantasy i to jedynkę o sto razy bardziej niż większość moich gier na Dreamcasta :). To jest to cuś.. a jeżeli chodzi o c64 i układ SID - ludzie, którzy z tym się nigdy nie zetknęli uznają to za piski i zgrzyty - przeważnie - ale właśnie w tej muzyce jest moc jakiej nie znajdzie się nigdzie indziej.

P.S. moduły z gier amigowych przeważnie denerwują mnie, sorry :).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem