[#1] Wlasnie czekam na przesylke
w ktorej bedzie ami 500 he he he,dlatego mam jedno pytanie w jaki sposob mozna polaczyc amige 500 z 1200 ?.
[#2] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@SzaryWilk, post #1

Niczego nie trzeba laczyc. Nagrywasz dyskietki na A1200, wkladasz do A500 i po prostu grasz.
Choc ja na twoim miejscu podpialbym HD do A1200 (ze starego peceta), a za cene A500+przesylke, kupilbym jakies turbo do A1200 i gral we wszystko pod WHDLoad.

A jeseli chodzi o samo polaczanie, to polaczylbym, ale A1200 z PC ;)
[#3] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@Andrzej Drozd, post #2

To za ile ty chciałbyś sprzedać a500 xD, konkretne turbo stoi ok250 zł(apollo 040/40)

[#4] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@arti4-92, post #3

WHDLoad nie wymaga tak dobrej karty i wielkiej ilosci pamieci Fast. W te gry ktore chcialby grac na A500, spokojnie rusza na jakims rozszerzeniu z 020 i 4 MB Fastu.
[#5] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@Andrzej Drozd, post #4

no właśnie, chodzi o ram, mi większość gier nie chce sie uruchomić, podejrzewam że to wina małej ilości ramu ;]

[#6] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@arti4-92, post #5

ami kupilem za 60 zl,wiec raczej karty bym za to nie kupil a co do ami 1200 to mam z turbo i hdd,zbieram do kolekcji he he he.Mam juz amige 1200 i amige 500 w drodze,teraz poluje na amige 500 +
[#7] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@SzaryWilk, post #6

Zapoluj na A1000. A jak będziesz miał A1 to zacznie ci brakować miejsa na pudełka.

[#8] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@SzaryWilk, post #6

Cena takiego rozszerzenia (z 4MB Fastu), w nawet w najbardziej wygorowanym cenowo mijescu dla coponiektorych, to 75 zl.

A jezeli juz chcesz cos bardzo laczyc za pomoca nullmodemu, to uzyj wyszukiwarki na forum. Ludzie pisali o tym juz tysiac razy. Ja i tak nie widze sensu poza przenoszeniem czegokolwiek na dyskietkach ;)

A500 to "skrzynka" na dyskietki i stacja dyskow jesjt jej oknem na swiat.
[#9] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@pwe, post #7

Miałem do kupienia a1000, ale za droga była(120 zl za taki sztynks to siara, jakiś stary dziad sprzedawał u mnie w mieście).

P.S.
Ogłoszenie zawieszone na drzewie, wystarczyło aby posypały się telefony w sprawie Amigi xD, Dzięki temu jestem bogatszy o a600, a biedniejszy o 30 zł(30 zł, to chyba nie dużo )

Ostatnia modyfikacja: 04.09.07 14:42
[#10] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@arti4-92, post #9

Miałem do kupienia a1000, ale za droga była(120 zl za taki sztynks to siara, jakiś stary dziad sprzedawał u mnie w mieście).

Tym panem tez musza zajac sie odpowiednie sluzby. Przeciez A1000 to unikat i nie moze byc prawda ze ktos chcial tylko 120 zl.
[#11] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@Andrzej Drozd, post #10

Daj mi 120 zł to kupie narobię fot i dam do działu "galeria" ;] Jak już powiedziałem jakiś "dziad", to tak samo jak wyrzucenie amigi. Powiedział mi "dobrze że mam jeszcze dobry wzrok, bo tak by ten komputerek kisnoł w piwnicy" Zaproponowałem mu tyle ile miałem czyli 100 zł, ten odpowiedział że chce 120, powiedziałem że sie zastanowię, w przeciągu 2 dni kupiłem a600 za 30 zł, zostało mi 70 zł(jak by ktoś nie umiał odejmować;])

Edycja: Sprzęt był nie sprawdzony.

Ostatnia modyfikacja: 04.09.07 15:09
[#12] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@arti4-92, post #11

Oj. Twoj najgorszy interes zycia. Zal bylo glupich 20 zl na taki unikat?

Sprzęt był nie sprawdzony.

A to zaprosic trzeba bylo dziada. Piwo mu postawic aby zaczekal i sprawdzic sprzet.

Ostatnia modyfikacja: 04.09.07 15:13
[#13] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@Andrzej Drozd, post #12

Sprzedaje teraz swoje gry, jak uzbieram odpowiednią sumkę pieniędzy i sprawdzę(piwnica wilgotna zdeczka, będę musiał mu powiedzieć żeby zabrał ją z tej piwnicy na 2 dni, niech sie posuszy)

Edycja: A jak o interesach, to miałem pare, raz kupiłem 9x psion 5mx za 100 zł.
Dwa były sprawne 4 uszkodzone, w sumie na samych palmtopach zarobiłem 520 zł+30 zł za książeczki+20 zł za zasilacz

Ostatnia modyfikacja: 04.09.07 15:25
[#14] Re: Wlasnie czekam na przesylke

@SzaryWilk, post #1

Napisz do firmy Amiga.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem