[#1] irda xp
moze ktos z was wie jak takowy wynalazek uruchomic zeby dzialal pod xp normalnie. A dokladnie to w biosie (plyta Gigabyte GA-K8U bios z awardu) w opcjach podczerwieni mam ustawione na IRDA i HALF (probowalem tez na FULL). A problem jest taki ze mam nokie 6020 (z innymi telefonami tez byly takie same problemy) zalaczam irde, przystawiam do poczerwieni z komputera, wszystko ladnie sie zainstalowalo moglem przeslac jakis plik na telefon, ale wyslac z telefonu juz sie nie da (ani przez funkcje xp, ani przez nokia pc suit) bo co jakis krotki czas pisze ze polaczenie zostalo przerwane. Dodam ze na win98 dzialala irda normalnie, instalacja 98 obok xp nie wchodzi w gre jedynie przez vmware lub virtual pc jesli w ktoryms w ogule jest obsluga irdy i moglo by cos to pomoc. Aha plyta glowna ma 2xcom i nie znalazlem opcji w biosie zeby com2 wylaczyc.

a moze na amidze jest mozliwosc uzywania jakiejs podczerwieni?

Ostatnia modyfikacja: 10.09.07 22:00

Ostatnia modyfikacja: 10.09.07 22:06
[#2] Re: irda xp

@Banderas, post #1

Sprobuj maxymalnie obnizyc predkosc transmisji. U mnie dziala dopiero na 2400 bodow. Takie jest xp. Pod 98 smigalo na maxa.

[#3] Re: irda xp

@11MASTEr, post #2

dzieki, sprobuje jak bede mogl zrestartowac kompa...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem