[#1] Szukam pomocy wśród Was:P
Witam wszystkich Amigowców;) w związku z tym, że również urzywam Amigi, a w zasadzie blaszaka z systemem Amigi;) pomyślałem, że napisze o tym również i tu.... Jeżeli redakcja ma coś przeciwko to proszę o usuniecie tego postu...

Otóż szukam ( od 4 miesięcy ) kogoś do pracy:P niestety moje ogłoszenia w internecie na wielu portalach, w gazetach i na mojej stronie nie skutkują. Więc napisze również tutaj. Oferta pracy jest na głównej stronie www.artdom.jasky.pl - widać ją od razu po wejściu na stronkę może ktoś z was mieszka w okolicy i szuka pracy...

I 2 temat: jestem zainteresowany kupnem jakiegoś laptopa- taki aby uciągnoł Amiga Os... I czy da radę uruchomić na tym Iplusa - poniewarz nie jestem w temacie i nie wiem nawet jak to działa na Pc -pytam...
[#2] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #1

urzywam

wtf?

[#3] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@rzookol, post #2

sorki - "ż"
[#4] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #1

Mleko napisał(a):

> Otóż szukam ( od 4 miesięcy ) kogoś do pracy:P niestety moje
> ogłoszenia w internecie na wielu portalach, w gazetach i na
> mojej stronie nie skutkują. Więc napisze również tutaj. Oferta
> pracy jest na głównej stronie www.artdom.jasky.pl - widać ją od
> razu po wejściu na stronkę może ktoś z was mieszka w okolicy i
> szuka pracy...

Problem w tym, że oferta dotyczy pracy na 1/2 etatu a jako wynagrodzenie podana jest "prowizja"...możesz mieć kłopoty, ludzie wolą mieć pewną kasę, a nie prowizję...nie twierdzę jednak, ze Ci się nie uda kogoś znaleźć.

> I 2 temat: jestem zainteresowany kupnem jakiegoś laptopa- taki
> aby uciągnoł Amiga Os... I czy da radę uruchomić na tym Iplusa
> - poniewarz nie jestem w temacie i nie wiem nawet jak to działa
> na Pc -pytam...
Hmm, a co masz na mysli pisząc o "uciągnięciu AmigaOS-a przez laptopa"? Nie ma jak na razie pełnej implementacji AmigaOS na platformę x86. Jest AROS, ale to wciąż wersja beta, rozwijana i ciągle ulepszana, niemniej nie może pretendować do miana rasowej wersji AmigaOS na peceta. A jeżeli chodzi o emulację - praktycznie każdy laptop znajdujący się obecnie w sprzedaży da radę zaemulować Ami z rozsądną prędkością. Co do I-Plusa - nie wiem, i nie będę się wypowiadał.

[#5] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #1

Niezle niezle, jak znam zycie jestes pewnie jednym z tych pracodawcow ktorzy chcieli by murzyna najlepiej za 300 zl/ miesiac. Nie dziwne ze nikt nie zglosil sie jeszcze do pracy. Ci ktorzy chetnie by poszli na taki uklad dawno umarli z glodu albo z wycienczenia podobna praca.

Codziennie dostaje kilka podobnych ofert pracy, oczywiscie wymagania wysokie, wyksztalcenie, prawo jazdy najlepiej za wlasne pieniadze, samochod najlepiej dobry tez za wlasne pieniadze, benzyna za wlasne pieniadze itd A wynagrodzenie najczesciej "adekwatne do wkladu pracy!". Zygac mi sie chce jak na cos takiego patrze.

[#6] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #1

Ja proponuje na poczatek zby wywalic ten paskudny niebiesko-zielono-morski pattern z waszej strony. Wyglada on paskudnie i w ogole nie pasuje. Lepiej zostawic biale tlo. Co do pracy to juz pewnie wiesz co odstrasza ludzi. Wyobraz sobie ze sprzedaz w jakims miesiacu szla wyjatkowo kiepsko i wyobraz sobie mine twojego pracownika ktory za miesiac pracy dostaje na reke powiedzmy 400 zl a musi utrzymac jakos siebie (ze o rodzinie nie wspomne).

[#7] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Koyot1222, post #5

Wynagrodzenie prowizyjne - wynagrodzenie na takiej zasadzie dostają u mnie wszyscy i najmniejsze jakie zostało wypłacone to 1090zł za miesiąc - cały etat okresu zimowego - najwyższe 2400zł. Uatko jeżeli ktoś ma swoje to fajnie - utrzymywany jest wówczas przez ze mnie ( tzn paliwko i eksploatacja ) a jeżeli ktoś nie ma dostaje Fiata Florino lub Daewoo Nubire 2.
Jest bardzo mało osób którzy znają się na stronach technicznych sprzętu AGD.

A jesli chodzi o AmigaOs to provblem jest taki: Mam do tego Pc 900Mhz GForce 32MB i chodzi a na Radeonie 64MB nie chodzi;/ tzn wyświetla tylko małe rozdzielczości. I chodzi o to abym działał mi normalnie i abym mógł korzystać z dużych rozdzielczości i aby w miare stabilnie to działało.
[#8] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Lorak, post #6

A za stronkę odpowiada 2 Panów;) którzy zajmują się stronką i sklepem
[#9] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #7

Wiesz jestem z wyksztalcenia mechanikiem AGD i powiem jedno Nigdy do fachu nie wracam - ile czlowiek musial sie nakombinowac aby nie dokladac do interesu bo czesci (nowki) z magazynu byly uszkodzone i trzeba bylo jakos sobie radzic i klientom wciskac kit bo w gwarancje nie wszystko dalo sie popchnac Dzieki, dzis mam etat + wlasna dzialalnosc = swiety spokoj & czyste sumienie...

Pozdrawiam OK

PS Na stronie sklepu ostatnie dolne zdjecie z podpisem: Zdjęcia ze sklepowych pułek ArtDOM - to czytaja dzieci zmien to. ok, racja

[#10] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #8

Jesli moge cos doradzic, to wymienilbym natychmiast tych panow od strony na innych.

Dawno nie widzialem tak beznadziejnie zrobionej strony...
[#11] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #8

Propo strony to Selur juz napisal ze ci panowie nie powinni sie zajmowac strona internetowa (nawet jesli robia to za darmo). Natomiast co do Twojego AmigaOsu to moze daj wiecej szczegolow. Z jakiego emulatora kozystasz? Jaki to GeForce? Jaki Radeon? Sama wielkosc pamieci tych kart jest akurat najmniej wazna.

[#12] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@necavi, post #9

Tak się składa ze mój zakład to autoryzowany punkt producentów. Części zapewniają sami poducenci, tak jak i za usługi równiez płacą oni a klienci na gwarancji naprawiają wszystko. Na takim czymś idzie całkiem nieźle zarobić, nie mówie oczywiście o kwotach 5 cyfrowych... A usługi po gwarancyjne = moja firma jest członkiem ASWO międzynarodowej organizacji, która dostarcza części z całego świata w terminie od 2 do14 dni więc naprawdę jest całkiem sympatycznie.
[#13] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #12

No i dodam że pracuje u mnie... 7 osób + ja też wykonuje naprawy:) Świadczymy usługi np dla HUTY ALUMINIUM KONIN S.A...
[#14] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@Mleko, post #7

...Wynagrodzenie prowizyjne...

I do tego ...telefon służbowy (w przypadku braku prywatnego)..., czyli życie prywatne odstaw na półkę - "świątki, piątki i niedziele". A tylko spróbuj telefon wyłączyć!
Sorry, ale to ogłoszenie - że tak delikatnie powiem - niezbyt ładnie pachnie . Życzę powodzenia.

I wywalcie z pracy tego, co robi tą stronkę
[#15] Re: Szukam pomocy wśród Was:P

@AlaN, post #14

A jakie zmiany byście wprowadzili na stronę??? Nie mam na myśli "wszystko" tylko konkretne zmiany...
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem