[#1] Padł dysk NTFS
A myslalem ze mam tylko zdolnosci do rozwalania Amigowskich partycji.
Mam w pececie dysk 40GB z jedna partycja, bylo troche wolnego miejsca (ok. 3GB) wiec wymyslilem ze sobie zainstaluje Debiana. Odpalielm Particion Magic 8 i przeszedlem do tworzenia dwugigowej partycji na koncu dysku. PM zresetowal mi kompa i zaczal operacje. Po pewnym czasie jakis error i dupa. Tylko reset zostal a po resecie windows juz sie nie uruchamia, nawet w trybie awaryjnym.
Domyslam sie ze PM najpierw przystapil do defragmentyzacji zeby przeniesc pliki z konca dysku i po resecie wszystko sie zasmiecilo plikami tymczsowymi.
Jak wkladam go do innego kompa do nawet nie da sie dysku otworzyc.
Macie jakies pomysly jak go uratowac?

[#2] Re: Padł dysk NTFS

@vi-bee, post #1

Wez jakies distro Live Linuksa i sprobuj zastosowac Cfdisk, prosty program do partycji. Partition Magic hmm nie mam dobrych wspomnien.

Jesli nastapilo defragmentowanie plikow to juz malo co pomoze.
Mozesz ewentualalnie probowac cos odzyskac na drugim kompie, z tego dysku.

Ostatnia modyfikacja: 08.11.07 12:58
[#3] Re: Padł dysk NTFS

@vi-bee, post #1

Acronisa użyj, powinien pomóc.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem