[#1] Access - problem
Szukam kogoś, kto mógłby mi pomóc rozwiązać dziwny problem, który pojawił mi się w Accessie.

W pracy, Access 97 taki kod akceptuje:

Dim db As Database
Dim rsc As Recordset
Set db = CurrentDb()
Set rsc = db.OpenRecordset("TABELA_Z_DATA", dbOpenDynaset)

W domu, Access 2000 takiego kodu nie akceptuje, twierdząc, że Database nie jest typem zmiennej. No i faktycznie, w dostępnych dla zmiennych typach nie mam database. Czy wie ktoś o co tutaj chodzi? Sprawdzałem jakieś poradniki w sieci i tam jest zmienna Database (nawet w helpie Accessa jest). Dlaczego ja nie mam? Coś trzeba włączyć?

[#2] Re: Access - problem

@mailman, post #1

Spekuluję, bo nie tykałem Accessa od 2000 roku, ale może to z tego powodu, że w domu masz zainstalowane niedorobione sterowniki baz danych ODBC (Open DataBase Connectivity - dostarczane z Accessem) a w pracy masz stery DAO (Data Access Objects).
[#3] Re: Access - problem

@APC74, post #2

O tym nie pomyślałem. Zaraz doinstaluję i zobaczę.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem