[#1] Zenon Pajonk - gra online
Swego czasu istniała sobie strona internetowa www.internetia.pl. Były tam gry online. Między innymi jedna o nazwie Zenon Pajonk. Strona już nie istnieje, lecz zależałoby mi na tym, aby znaleźć tę grę. Trochę szukałem w Google, lecz niczego konkretnego nie znajduję. Być może gra istnieje pod innym tytułem lub są innej o podobnej koncepcji. Gdyby ktoś dysponował linkiem, rzućcie w tym temacie.

[#2] Re: Zenon Pajonk - gra online

@mailman, post #1

Mało prawdopodobne, ale może znajdziesz tutaj?

[#3] Re: Zenon Pajonk - gra online

@5h00n4y, post #2

Tam już sprawdzałem. A może orientuje ktoś się czy są jakieś klony tej gry lub jej odpowiednik w języku angielskim?

Gra polegała na tym:

Był kwadrat, wewnątrz którego poruszały się muchy. Zadaniem gracza było łapanie tych much poprzez zamykanie ich w obszary.

Wyglądało to jakoś tak:

1. Start gry
|            *    *   |
|                       |
| ***                  |
|_______________________|

2. Muchy się ruszają, a gracz poruszając się wyłącznie po obwodzie w pewnym momencie decyduje się okrążyć muchę lub muchy
|            *   | *  |
|                 |__ |
| ***                    |
|__________________ |

3. Po okrążeniu muchy obszar pokrywa się jakąś tam barwą. Celem gry jest nie dotykając much, zakrycie jak największego obszaru.

Taka gra była nawet na Amigę, lecz ja za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć jej nazwy, ani znaleźć w sieci jej odpowiednika online. Wspomniany "Zenon" był czymś takim.

[#4] Re: Zenon Pajonk - gra online

@mailman, post #3

Cosik takiego? Chopaki z LA parę miechów temu trzaskali w niej rekordy. Zdaje się, że jest jeszcze parę klonów tej gry na Ami.

[#5] Re: Zenon Pajonk - gra online

@5h00n4y, post #4

Tak, to klon gry QIX! ;)

O to mi chodziło. Teraz tylko muszę znaleźć wersję online ;)

Dzięki!

[#6] Re: Zenon Pajonk - gra online

@mailman, post #1

A mi przy okazji przypomnial sie komiks Pajonk Nabijew i spolka :D.
http://www.joemonster.org/phorum/read.php?f=18&i=291100&t=291100

Ostatnia modyfikacja: 10.11.07 22:10
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem