[#1] Viper 1230/28 RTC
Witam ! Jestem tu nowy i mam do Was szanowni amigowcy jedno pytanie :)
A mianowicie niedługo stanę się szczęśliwym posiadaczem Amigi A1200 i mam okazję kupić do niej karte taką jak w temacie (Viper 1230/28 RTC). I tu jest moje pytanie : Czy na początek "przygody" z amigą wystarczy mi taka karta ? Wydaje mi się że 28 MHz i 8Mb RAM na początek powinno starczyć :) Jedyna wadą tej karty jest ponoć to że działa jak chce (zaśniedziałe styki / zimne luty) ale interesuje się hobbystycznie elektroniką więc powinieniem dac sobię rade :) Za pomoc będę bardzo wdzięczny.
A i bym zapomniał mam tylko 16 lat więc czasami moge być troche męczący i zadawać laickie pytania ale myślę że z czasem się "dotre".
To tyle ! Pozdrawiam !

Ostatnia modyfikacja: 12.12.07 22:12
[#2] Re: Viper 1230/28 RTC

@Silent, post #1

Pytanie z gatunku "Jaką cyfrówkę kupić do 1000 PLN, pomóżcie".
A może byś napisał co zamierzasz robić na tej Amidze?
[#3] Re: Viper 1230/28 RTC

@Daclaw, post #2

Uwazam ze aby nie prowokowac kolejnych pytan nalezy odpowiedziec "TAK, na poczatek to zdecydowanie wystarczy"

[#4] Re: Viper 1230/28 RTC

@Lorak, post #3

Trzeba prowokować, bo jak się Silent potencjalnie zdziwi, że nie może odpalić GTA i Wiedźmina ani obejrzeć divxa, to Amiga zyska kolejnego zapiekłego wroga.

Każdego, kto chce obecnie zaczynać z Amigą, trzeba pytać: czy zna jej możliwości, co chce na niej robić i czy na pewno wie w co się pakuje.
[#5] Re: Viper 1230/28 RTC

@Daclaw, post #4

Troche pochopnie mnie oceniłeś bo nie należe do takich którzy chcą Bóg wie ile ze sprzętu wyciągnąć. Chodzi o popykanie w jakies bardziej wymagające gierki i może jakiś system na początek żeby troche się pouczyć (na piecu ucze się amigasys 3 plus pod WinUAE, ale wiadomo całkiem co innego na emulatorze a całkiem co innego na amidze.)

[#6] Re: Viper 1230/28 RTC

@Silent, post #5

Przeskok z WinUAE na prawdziwa Amige moze byc lekkim szokiem, szczegolnie da sie we znaki niska rozdzielczosc i ten brak miejsca na "pulpicie"... Ale idzie sie przyzwyczaic. Jak bedziesz mial te karte a na niej troche dodatkowej pamieci to do nauki obslugi systemu spokojnie wystarczy.

[#7] Re: Viper 1230/28 RTC

@Lorak, post #6

Dzięki ! Właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Tak wiem będzie całkiem co innego ale jak też napisałeś - da się przyzwyczaić. Jeszcze raz dzięki i temat można zamknąć.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem