[#1] Problem z e-mailami z o2 przez OE
Nie docierają do mnie wiadmości z kont o2, ale chyba tylko te wysyłane z klienta Outlook Express. Może coś się pozmieniało na o2 ostatnio? Chciałbym to sprawdzić i mam do was prośbę.
Kto ma konto na o2 i ma możliwość wysłania wiadomości z Outlook Express w wersji 6 niech wyśle mni testowo cokolwiek (bez załączników). Adres konta znajdziecie w moim profilu PPA. Z góry dziękuję.
[#2] Re: Problem z e-mailami z o2 przez OE

@R-Tea, post #1

Ehhhh.... wiem, że tu sami amigowcy i używacie YAMa, SimpleMaila, ale czy choćby z kompa w pracy nie mógłby mi ktoś pomóc w tym temacie? :)
[#3] Re: Problem z e-mailami z o2 przez OE

@R-Tea, post #2

Widzisz - problemem jest zarówno posiadanie OE, dodatkowo we właściwej
wersji to jescze posiadanie konta na o2...

[#4] Re: Problem z e-mailami z o2 przez OE

@Kaczus, post #3

Dziękuję,
Właśnie dostałem mejla z konta o2 od kolegi plexa.
Uzył OE w wersji
Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106

Do mnie w pewnym momencie nagle przestały docierać mejle z o2 wysyłane za pośrednictwem
Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
Jak widać nieco inna wersja.

Trudno wyczuć czy chodzi tu o konkretną wersję OE, czy może o jego konfigurację.
Kolega plexa napisał, że ma ten sam problem.
[#5] Re: Problem z e-mailami z o2 przez OE

@R-Tea, post #4

Kolega plexa napisał, że ma ten sam problem.

O rany. Po co uzywacie Outlocka?. Lepiej juz z WWW lub po prostu z Opery ;)
[#6] Re: Problem z e-mailami z o2 przez OE

@Andrzej Drozd, post #5

Oj, Andrzej, jak ty czytasz. Ja nie używam Outlooka. Jak napisałem, że mam problem z odbieraniem mejli z Outlooka (konto na o2) to nie znaczy wcale, że ja te mejle wysyłam.
[#7] Re: Problem z e-mailami z o2 przez OE

@R-Tea, post #6

Ciekawe.Mam konto na o2,maile nie docierają do znajomej z Japonii.Trzeba zmienić na np. gmail (było o tym na forum w sprawie whdload)

[#8] Re: Problem z e-mailami z o2 przez OE

@skobry, post #7

@ skorby

Ale ja NIE MAM konta na o2 tylko na neo.pl (patrz profil) i to do mnie nie docierają mejla z o2 z użyciem OE w konkretnej wersji. W drugą stronę jet ok. Ale, jak widzę, problem dotyczy tylko jednej z moich znajomych. Kiedyś to działało i nagle przestało bez powodu. Teraz musi używać webmaila o2.
[#9] Re: Problem z e-mailami z o2 przez OE

@R-Tea, post #8

Filtry antyspamowe są już nie tylko ustawiane na adres mailowy, ale także na typ mailera. OE i o2.pl i jeszcze jakiś czynnik to zapewne mieszanka wybuchowa, na którą uczulone są filtry.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem