[#1] MAX TUNDRA
Jak przeczytałem w gazetce Popup MAX TUNDRA aka Ben Jacobsen swoją przygodę z tworzeniem muzyki rozpoczynał na Amidze. Obecnie w swojej muzyce miesza różne elementy. Ten styl bywa określany jako IDM. Bardziej znanym wykonawcą z tej półki jest, np. Mouse On Mars.

[#2] Re: MAX TUNDRA

@grain, post #1

Z tego co się dowiedziałem kiedyś nagrywając teledysk z 30ton, to również gość z ATB rozpoczynał od Amigi. Podczas teledysku wyświetlane były ciekawostki o... no i tam było wspomniane.
[#3] Franklin De Costa

@Dave, post #2

Kontynuując wątek. Dzisiaj w dodatku lokalnym do jednej z gazet ogólnopolskich natknąłem się na artykuł opisujący jutrzejszy występ niemieckiego artysty Franklina De Costy we Wrocławiu. De Costa alias R-Type, Tichy zaczynał na A500. Początkowo grał taneczną elektronikę, potem już częściej minimal techno. Od 4 lat nagrywa także pod szyldem Studiogemeinschaft.

Na Amiga Music Preservation znalazłem dwa moduły w formacie screamtracker właśnie R-Type'a (AMP nie podaje żadnych innych danych, nawet kraju pochodzenia), odsłuchałem je, jednak trudno orzec czy to De Costa.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem