[#1] Kolonie Polski
Temat wyśmiewany w czasach PRL, ale jednak bardzo ciekawy:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Kolonie_Polski

Polacy także swoje plany i pewne osiągnięcia mieli

ps. Pamiętacie? To chyba było w filmie "Cwał". Polska Ludowa, stalinizm. W szkole pytanie na lekcji "Proszę omówić zdobycze kolonialne Polski sanacyjnej na przykładzie Madagaskaru"
[#2] Re: Kolonie Polski

@aMifan, post #1

Temat z pewnością ciekawy ale raczej dla miłośników historii, którch zresztą sporo pęta się po necie. Wątpię jednak, aby zasiadali w większej liczbie akurat tutaj.

Za siebie mogę ręczyć: mnie osobiście to nic ale to NIC nie obchodzi.
[#3] Re: Kolonie Polski

@Daclaw, post #2

Fajnie byloby miec jakas kolonie gdzies w egzotycznych krajach. Byloby gdzie jezdzic na wakacje bez paszportu i za pol ceny :P

A tak, to za czasow "imperializmu" radzieckiego, jezdzilo sie na "kolonie" do Papuciowa (mam nadzieje ze taka miejscowosc nie istnieje i dlatego uzylem takiej nazwy) lub innych uzdrowisk klasy C :P
[#4] Re: Kolonie Polski

@aMifan, post #1

Fajnie było by mieć kolonie, najlepiej zamorskie bez połączenia do netu, można by było wysłać tam Szarego Wilka, Artiego i aMifana. OK
[#5] Re: Kolonie Polski

@Andrzej Drozd, post #3

A tak, to za czasow "imperializmu" radzieckiego, jezdzilo sie na "kolonie" do Papuciowa (mam nadzieje ze taka miejscowosc nie istnieje i dlatego uzylem takiej nazwy) lub innych uzdrowisk klasy C

Przyjamniej gówniażeria z zabitej dechami wiochy cokolwiek zobaczyła, choćby uzdrowisko klasy C. A chłop od cepa dowiedział się, że istnieje teatr lub opera. Zawsze to troche szerszy horyzont, niż lokalny sklep spożywczo-przemysłowy i bar pod świńskim ryjem.
[#6] Re: Kolonie Polski

@Daclaw, post #5

No, ale ja nie pisalem ze to bylo zle, sam bylem na takich koloniach :)
Gdyby nie druga wojna, to kto wie, moze lepsze bylyby te kolonie.
[#7] Re: Kolonie Polski

@Andrzej Drozd, post #3

Fajnie byloby miec jakas kolonie gdzies w egzotycznych krajach
Przecież masz. Irak i Afganistan.
Tylko nikt ich nie poleca na wakacje i bez paszportu :P
[#8] Re: Kolonie Polski

@Werner, post #4

Czego chcesz odemnie??

[#9] Re: Kolonie Polski

@arti4-92, post #8

Wyrobiłeś sobię renomę ;p

[#10] Re: Kolonie Polski

@amigafan, post #7

Przecież masz. Irak i Afganistan.

He he he, wolabym cos z blekitnym, czystym morzem, temperatura nie przekraczajaca 30 stopni w dzien i nie spadajaca ponizej 18 w nocy. :P
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem