[#1] Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...
Witam wszystkich serdecznie na mojej stronie tak wiec jestem z pod znaku byka od urodzenia mieszkam w zabrzu odkad pamietam zawsze interesowalem się komputerami nawet w czasach prl tak tak pamietam ja te czasy chociaz miałem malo latek to prl pamietam dosc dobrze szczególnie brak wszystkiego na szczescie miałem kumpla co miał cudo które zwalo się c-64 od rodziny z niemiec i dzieki tej znajomosci zaczela się moja fascynacja komputerami przez te wszystkie lata które spedzilem przed ekranem monitora zdolalem nauczyc kilku jezykow programowania miedzy innymi c++ pascal delphi java j2me blitz basic a także napisac kilkadziesiat programow i gier bezproblemo potrafie tez tworzyc strony www za pomoca takich jezykow jak html xhtml javascript php na mojej stronie mozecie znalezc kody zrodlowe przyklady zwiazne z tworzeniem programow i gier w ww jezykach programowania moje zainteresowania do których naleza miedzy innymi kino s-f ksiazki filmy muzyka moja przygoda z komputerami zaczela sie od c-64 potem byla amiga 500 amiga cd-32 amiga 1200 no i w koncu pc obecnie uzywam do programowania w c++ zintegrowanego srodowiska dev-cpp do java i pisania aplikacji dla telefonow komorkowych j2me srodowiska netbeanse do tworzenia stron www pajaczka do blitz basica demo tego programu do tworzenia grafiki 2d paint pro shop i gimp do 3d Do flasha i actionscript makromedia flash jestem zapalonym fanem amigi tzw amigowcem obecnie uzywam amigi 1200 w obudowie infity z karta turbo m teac 68030 33 mhz na amidze pisze w c++ uzywam do tego kompilatora storm c programuje tez w blitz basic II amiga e i asembler motorolki 68020 w amidze mam zainstalowanego workbencha 3 0 i mui uzywam jej do programowania ale także do zabawy moja ulubiona gierka to diuna jedynka Amiga 500 jest to komputer 16 bitowy wyposazony w jednostka centralna MOTOROLA 68000 taktowany zegarem 7 Mhz posiadala 512 KB RAM która można było rozszezyc do 1 mb wyposazona była w kosc graficza OCS w sklad ktorej wchodzily Fat Agnus - układ graficzny OCS Denise - koprocesor graficzny OCS Paula - układ dźwiękowy i kontroler I/O Gary - dekoder adresowy dźwięk to 4 przetworniki cyfrowo-analogowe dźwięk 8-bitowy częstotliwość odtwarzania: 28 Khz Amiga charakteryzowala się bardzo duzymi mozliwosciami graficznymi rozdzielczości: od 320x256 do 640x512 kolory: maksymalnie 4096 (w trybie HAM) częstotliwość wyświetlania:15 5 KHz/50 Hz w komputer wbudowana jest stacja dyskow o pojemnosc 880 kb posiadala także lacza zewnetrzne serial (RS232) - modem parallel (Centronics) - drukarka video - monitory PAL composite video - wyjście video cinch (czarno-białe) mysz joystick audio (lewy i prawy) port zewnętrznej stacji dysków Amiga 600 to nic innego jak amiga 500 wyposazona w 1 mb chip sterownik dysku twardego at-bus i modulator a do tego brak szyny rozszezen spowodowalo bardzo male mozliwosci rozbudowy tego komputera niestety ten model amigi byl pomylka firma commodore kolejny raz pokazala swoja ignorancje jesli chodzi o uzytkonikow amigi uzytkownicy oczekiwali ze firma commodore wypusci na rynek komputer szybszy wyposazony w lepsze uklady graficzne i za rosadna cenne niestety amiga 600 nie mogla spelnic tych oczekiwan gdyby wyglad komputera mial wplyw na jego popularnosc to amiga 600 klasowalaby sie w gonych granicach tej popularosci brak klawiatury numerycznej powoduje ze niektore gry i programy nie dzialaja prawidlowo Amiga 600 wyposazona jest w procesor motorola 68000 taktowany zegarem 7 mhz pamiec 1 mb chip ram rozszezalny do 2 mb owy kikstart 2 0 nowsze kosci graficzne ECS kontroler dysku twardego at-bus zlacze pcmcia z boku komputera takie same jak w amidze 1200 a takze modulator Amiga 1200 w przeciwienstwie do amigi 500 jest komputerem 32 bitowym wyposazona w procesor motorola 68EC020 taktowany zegarem 14 mhz na starcie powinna teoretycznie byc 2 razy szybsza niz amiga 500 w amidze 1200 standardowo zamontowane jest 2 mb pamieci ram mozna takze zamontowac 8 mb pamieci fast ram opcjonalnie komputer posiada naped dyskietek 880 kb Kickstart 3 0 o pojemnosc 512 kb rom na ktorym znajduja sie procedury systemowe ciekawym rozwiazaniem jest port PCMCIA zamontowany z boku komputera fabrycznie zamontowany jest modulator ktory umozliwia podlaczenie amigi do telewizora Jesli chodzi o dzwiek to nic sie nie zmienilo i zapewnie nie zmieni amiga to nie atari i dzwiek jest traktowany po macoszemu czy stara poczciwa paula konczac w zestawie znajduje sie komputer zasilacz mysz system operacyjny workbench pudelko
To mi wygląda na jakiś zapomniany standard czasów prl

[#2] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@5h00n4y, post #1

sztucznainteligencjabotowkomputerowychjestprzerazajacajezelidalejtakpojdzietowszystkosiezaszarowilczyizleniwiejenierozumiempocotowszystkoidlaczegoprzecieztojestprawiezebezsensujednakmamydziekitemutrocherozrywkiprawdajaproponujepisacwszystkojednymwyrazemtakbedzielatwiejdlawszystkichijakietobedziepouczajacepowniewazagaczyagnusaleoczymjawogolepisze?
[#3] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@Andrzej Drozd, post #2

Witamwszystkichserdecznienamojejstronietakwiecjestemzpodznakubykaodurodzeniamieszkamwzabrzuodkadpamietamzawszeinteresowalemsiękomputeraminawetwczasachprltaktakpamietamjateczasychociazmiałemmalolatektoprlpamietamdoscdobrzeszczególniebrakwszystkiegonaszczesciemiałemkumplacomiałcudoktórezwalosięc-64odrodzinyzniemiecidziekitejznajomoscizaczelasięmojafascynacjakomputeramiprzeztewszystkielataktórespedzilemprzedekranemmonitorazdolalemnauczyckilkujezykowprogramowaniamiedzyinnymic++pascaldelphijavaj2meblitzbasicatakżenapisackilkadziesiatprogramowigierbezproblemopotrafieteztworzycstronywwwzapomocatakichjezykowjakhtmlxhtmljavascriptphpnamojejstroniemozecieznalezckodyzrodloweprzykladyzwiazneztworzeniemprogramowigierwwwjezykachprogramowaniamojezainteresowaniadoktórychnalezamiedzyinnymikinos-fksiazkifilmymuzykamojaprzygodazkomputeramizaczelasieodc-64potembylaamiga500amigacd-32amiga1200noiwkoncupcobecnieuzywamdoprogramowaniawc++zintegrowanegosrodowiskadev-cppdojavaipisaniaaplikacjidlatelefonowkomorkowychj2mesrodowiskanetbeansedotworzeniastronwwwpajaczkadoblitzbasicademotegoprogramudotworzeniagrafiki2dpaintproshopigimpdo3dDoflashaiactionscriptmakromediaflashjestemzapalonymfanemamigitzwamigowcemobecnieuzywamamigi1200wobudowieinfityzkartaturbomteac6803033mhznaamidzepiszewc++uzywamdotegokompilatorastormcprogramujetezwblitzbasicIIamigaeiasemblermotorolki68020wamidzemamzainstalowanegoworkbencha30imuiuzywamjejdoprogramowaniaaletakżedozabawymojaulubionagierkatodiunajedynkaAmiga500jesttokomputer16bitowywyposazonywjednostkacentralnaMOTOROLA68000taktowanyzegarem7Mhzposiadala512KBRAMktóramożnabyłorozszezycdo1mbwyposazonabyławkoscgraficzaOCSwskladktorejwchodzilyFatAgnus-układgraficznyOCSDenise-koprocesorgraficznyOCSPaula-układdźwiękowyikontrolerI/OGary-dekoderadresowydźwiękto4przetwornikicyfrowo-analogowedźwięk8-bitowyczęstotliwośćodtwarzania:28KhzAmigacharakteryzowalasiębardzoduzymimozliwosciamigraficznymirozdzielczości:od320x256do640x512kolory:maksymalnie4096(wtrybieHAM)częstotliwośćwyświetlania:155KHz/50Hzwkomputerwbudowanajeststacjadyskowopojemnosc880kbposiadalatakżelaczazewnetrzneserial(RS232)-modemparallel(Centronics)-drukarkavideo-monitoryPALcompositevideo-wyjścievideocinch(czarno-białe)myszjoystickaudio(lewyiprawy)portzewnętrznejstacjidyskówAmiga600tonicinnegojakamiga500wyposazonaw1mbchipsterownikdyskutwardegoat-busimodulatoradotegobrakszynyrozszezenspowodowalobardzomalemozliwoscirozbudowytegokomputeraniestetytenmodelamigibylpomylkafirmacommodorekolejnyrazpokazalaswojaignorancjejeslichodziouzytkonikowamigiuzytkownicyoczekiwalizefirmacommodorewypuscinarynekkomputerszybszywyposazonywlepszeukladygraficzneizarosadnacenneniestetyamiga600niemoglaspelnictychoczekiwangdybywygladkomputeramialwplywnajegopopularnosctoamiga600klasowalabysiewgonychgranicachtejpopularoscibrakklawiaturynumerycznejpowodujezeniektoregryiprogramyniedzialajaprawidlowoAmiga600wyposazonajestwprocesormotorola68000taktowanyzegarem7mhzpamiec1mbchipramrozszezalnydo2mbowykikstart20nowszekoscigraficzneECSkontrolerdyskutwardegoat-buszlaczepcmciazbokukomputeratakiesamejakwamidze1200atakzemodulatorAmiga1200wprzeciwienstwiedoamigi500jestkomputerem32bitowymwyposazonawprocesormotorola68EC020taktowanyzegarem14mhznastarciepowinnateoretyczniebyc2razyszybszanizamiga500wamidze1200standardowozamontowanejest2mbpamiecirammoznatakzezamontowac8mbpamiecifastramopcjonalniekomputerposiadanapeddyskietek880kbKickstart30opojemnosc512kbromnaktorymznajdujasieprocedurysystemoweciekawymrozwiazaniemjestportPCMCIAzamontowanyzbokukomputerafabryczniezamontowanyjestmodulatorktoryumozliwiapodlaczenieamigidotelewizoraJeslichodziodzwiektonicsieniezmieniloizapewnieniezmieniamigatonieatariidzwiekjesttraktowanypomacoszemuczystarapoczciwapaulakonczacwzestawieznajdujesiekomputerzasilaczmyszsystemoperacyjnyworkbenchpudelko
Rzeczywiściewyglądalepiej!

[#4] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@5h00n4y, post #3

Rozciągneliscietenteamtheheheszkodazemuszetyleprzewijacalejestsmieszniehehehe

A tak na serio nie mogłem się powstrzymać od naciskania spacji, kropki i przecinka :D.

P.S.Alepowstrzymalemsie

Ostatnia modyfikacja: 23.02.08 14:14
[#5] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@arti4-92, post #4

Kurczetrzebabyloniepisactakrozciagliwiejesliszarywilktakmanauczactojadziekujejeszczemozenowezasadyortografiiresztyutworzyoczywiscieniechcialomisieczytacwaszychwszystkichwypowiedzialetrochepoczytalamkolegapowyzejmaracjeniedlugowszystkosiezszarowilczyijednymslowemludizeprzestanaistniecpozdrawiam
he he he

[#6] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@DanielJ., post #5

LOLOLOLOLOLOLOL
HEHEHEHEHEHEHEHEEH
HMHMHMHMSPAMIKSPAMIKSPAMIKSPAMIK

Wielkie LOL!

[#7] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@arti4-92, post #4

Przeciezmozeszwkleictekstdocedataksobiemyslecobymzrobiterazbeznotepadajapierdziuprobowalemwkleicmojtekstdosyntezatoramowyiwonaaleniestetynieprzeszedlproby

[#8] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@Leon, post #7

niktniezdzierżyszarowilczejnowomowy!

[#9] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@5h00n4y, post #8

NoipamięcimizabrakłonacałąstronęEhhtylenaraz.

[#10] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@krzysiekk, post #9

CozaczasyLudziejuzwogolenieuzywajaspacji?Azmisieterazciezkotopisze:DChybajednakskonczebosiepisac(iczytać)niedaPozdrawiam
[#11] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@AlaN, post #10

o jejku ha ha ha dzieki nie ma to jak darmowa reklama co do stronki to wlasnie nad nia pracuje a ze jako jestem leniwy z natury he he he i sie tego nie wstydze to nie wiem czy skoncze.
ps pomogl bys miszczu he he he a nie tylko krytykowal ha ha ha ale i tak dzieki.
[#12] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@SzaryWilk, post #11

Czypendziesiątsięnależypszepana

[#13] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@5h00n4y, post #12

Cłopakimamnowąklawiaturebezspacji!heheheheheJestwyjebiozanormalnie!heheheheheheheSuperdlaszaregowilkaijesttańszaniżzwykłaklawiaturazspacjąbobrakujespacji.Aleczadhehehehe
Jakoś dziwnie sie pisze bez spacji ;)hehe

Ostatnia modyfikacja: 21.03.08 00:09
[#14] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@Roszak, post #13

a skad ty chlopie jestes,bo mozebyswpadlnaamiimpreheheheh.
[#15] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@SzaryWilk, post #14

Z Szczecina Szary kolego ;)

[#16] Re: Co by było gdyby kropki i przecinki nie istniały, czyli SzaryWilk naucza...

@Roszak, post #15

Jak Szary zaprasza i stawia, to choćbyś był z Pekinu stawić się powinieneś!

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem