[#1] monitor EM-1438LR
Czołem,
wpadł mi w ręce monitorek EM-1438LR (ESCOM?),
niestety ma uciętą wtyczkę od kabla sygnałowego, wiem gdzie podłączyć sygnały RGB i masy od RGB, problem pojawia się gdy chcę podłączyć kabelki: żółty, pomarańczowy, czarny, biały i nieizolowany. Może ktoś naprawiał takie monitorki ewentualnie izolował taki kabelek?

No i jeszcze takie pytanko, czy to nie jest identyczny monitor jak 1438 do Amigi 1200? Łudząco jest do niego podobny.

Chciałbym tylko spróbować go uruchomić, w zasadzie sprawdzić czy działa.

[#2] Re: monitor EM-1438LR

@chewek, post #1

Monitorek odpalony, jednak nie jest to monitor multi-synchroniczny. Raczej nie ma zbyt dużo dla zaoferowania dla amigi, fakt w hires widac "coś" ale jest to rozciągnięte i rozbite na 2 ekrany.
Dodatkowo świeci w odcieniach zielonego i widać też czerwone szczegóły, możliwe że kiedyś jeszcze spróbuję go naprawić.

Wrazie gdyby ktoś kiedyś potrzebował:

RGB i ich masy standardowo 1,2,3 i 6,7,8
czarny 10
pomarańczowy 13
biały 14
żółty n/c
nieizolowany n/c

Pozdrawiam

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem