[#1] amiga i pc 286
mam takiego rodzynka i 3 pytania jak podpiać go pod zwykły monitor amigowy oraz czy w MAGARAM-ie były dyski ATA-33 i shemat przejściówki z game portu z pc na atari standart

[#2] Re: amiga i pc 286

@wytrzeszcz, post #1

PC286 da się podłączyć pod "zwykły monitor amigowy" (rozumiem, że np. C1084S) jeśli ma kartę CGA. TV-outów się nie spotykało w tamtych czasach. Jeśli pecet ma kartę VGA, najprościej będzie zajrzeć do najbliższego śmietnika i przynieść stamtąd jakiegoś CRT-ka.

W czasach MegaRAM-u (o tym mowa?) nie funkcjonowało pojęcie ATA-ileśtam. To jest po prostu IDE. "Pecetowe" dyski z lat 90-tych w większości pracują z tym urządzeniem. 200 GB chyba nie będziesz tam podłączać...?

O trzecim temacie nie mam pojęcia.
[#3] Re: amiga i pc 286

@Daclaw, post #2

mam zitegrowane wyjście vga (conajmniej taki monitor tam działa )a co do crtka już z 3 poznajdowałem ale niemam miejsca w pokoju na nastempny . Czyli moge włożyć jakiś dysk ata-66 ata-100?

[#4] Re: amiga i pc 286

@wytrzeszcz, post #3

Czyli moge włożyć jakiś dysk ata-66 ata-100?

Teoretycznie tak. Jaką część jego pojemności kontroler będzie w stanie obsłużyć to już inna sprawa.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem