[#1] Krecik/Babel przechodzi sam siebie
Nieźle się obśmiałem:
http://forum.exec.pl/posts/list/349.page;jsessionid=05269B9F03161D359ECD88D0C12669E5#3124

Ciekawe, kiedy chłopiny i na execu będą mieli dość...

[#2] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@LeMan, post #1

Worbench (system operacyjny...

rotfl

Nie wiem czemu nagle przyszedł mi do głowy tytuł pewnej książki, którą czytałem dawno temu: "Idioty opisywanie świata", czy jakoś tak... ;)
Jakiś offtopicowy ten post się zrobił, ale mam nadzieję, że mi to wybaczycie w HydeParku. :D

Ostatnia modyfikacja: 26.04.08 09:24
[#3] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@LeMan, post #1

Po co on w ogóle zakłada takie tematy??

[#4] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@arti4-92, post #3

Chłopina rozpaczliwie stara się zwrócić na siebie uwagę. Intelektem błyszczeć nie może, więc robi to, co potrafi (czyli daje z siebie wszystko, na co go stać).
[#5] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@LeMan, post #1

Krecik się nie poddaje, ciekawe czy bana dostanie :)
[#6] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Leon, post #5

Oby dostał. Niestety chyba nie złamał regulaminu.

Gość zachowuje się jakby wyszedł z pewnej WNĘKI. Legendarnym Arturem W. to on raczej nie jest, ale za bardzo mi go przypomina.

Zdecydowanie za bardzo...
[#7] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Jaszczur, post #6

Nie dostanie bana przecież chłopak nic nie zrobił

Ostatnia modyfikacja: 26.04.08 20:19
[#8] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Roszak, post #7

Może dostać za IMHO zaśmiecanie forum.

Najpierw mówi że 2+2=5 (że AmigaOS i Workbench to to samo), a jak dostał odpowiedź, że się myli, bo 2+2=4 to się zbulwersował. Zaczął pisać, że każdy ma swój punkt widzenia, że Konrad mu narzuca swoą wizję.
Jak nic ma chłopak rację. Szkoły należy zamknąć. Nauczyciele tam narzucają swój punkt widzenia dzieciom. Wciskają w nie, że Ziemia jest okrągła, a pole koła to liczba pi pomnożona przez promień do kwadratu.
Przecież każdy może mieć swoje poglądy! Dzieci mogą uważać, że Ziemia jest w kształcie stożka, a pole koła to obwód razy grubość promienia. To wolny kraj!

Teraz przekonuje jak to bardzo wspiera rynek amigowy kupując: MSOffice na Windowsa i Maca, kilka egzemplaży Windowsa i stare, amigowe gry na EBay'u.
Oczywiście wszyscy wiedzą, że Microsoft należy to Hyperionu, a AmigaINC jest największym wydawcą starych gier i rozprowadza je przez swój sklep - EBay.
Gdyby nie nasz bohater, to Hyperion nie zarobiłby na swoim produkcie, jakim jest Microsoft Office i nie mógłby wydać AmigaOS4.

Ja już naprawdę wolę Szarego Wilka.

Ostatnia modyfikacja: 26.04.08 22:07
[#9] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Jaszczur, post #8

Głupoty to on gada rzeczywiście :) Jak mu trzeba wytłumaczyć to że Workbench to GUI dla AmigaOS

[#10] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Jaszczur, post #8

Jak nic ma chłopak rację. Szkoły należy zamknąć. Nauczyciele tam narzucają swój punkt widzenia dzieciom. Wciskają w nie, że Ziemia jest okrągła, a pole koła to liczba pi pomnożona przez promień do kwadratu.
Przecież każdy może mieć swoje poglądy! Dzieci mogą uważać, że Ziemia jest w kształcie stożka, a pole koła to obwód razy grubość promienia. To wolny kraj!

Czas udać się do francji - tam ludzie mogą mieć swoje poglądy na temat ziemi i okolic - http://pl.youtube.com/watch?v=zDP94uNBAo0 .

[#11] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@marcik, post #10

Po prostu szok
[#12] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Leon, post #11

Co za głąby Większość odpowiedziała że słońce się kręci wokół ziemi Przecież to ziemia sie kręci wokół słońca

Ostatnia modyfikacja: 27.04.08 12:35
[#13] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Jaszczur, post #8

2+2=5

I to jest problem. Poniewaz tak naprawde, 2x2 jest 4.5 :P

Dzieci mogą uważać, że Ziemia jest w kształcie stożka, a pole koła to obwód razy grubość promienia. To wolny kraj!

To nie jest tak do konca. Niewiedza, tworzy wojny i bunty. Wiec jednak trzeba uczyc, tak jak naprawde jest. Wlasna interpretacja, to juz inna sprawa. :)

Ja już naprawdę wolę Szarego Wilka.

Ano. Chłopina wydaje sie byc uczciwy. Zaucziwy, biorac pod uwage rzeczywistosc.
Idealy idealami, ale jakos trzeba sie dopasowac do zle dzialajacego systemu. Tak czy inaczej - kazdy z nas, chyba dzieki temu nie popadl w rutyne.
Jedno jest pewne - poki co Szary Wilk nie napisal niczego zlego, a jego teorie sa OK.
Niestety bariera jest wciaz zle dzialajacy system. Anarchia bylaby jeszcze gorsza. Wiec nie pozostaje nic innego, jak powymieniac pewne cegly, w tym wciaz niepotrzebnie stojacym murze. ;)

PS. Pink Floyd :)

Ostatnia modyfikacja: 27.04.08 13:03
[#14] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@LeMan, post #1

http://forum.exec.pl/posts/list/30/349.page#3167

Mnie się zdawało że AmigaOS jest w romie amigi, a dyskietki to tylko coś dzięki czemu możemy się komunikować z system.

[#15] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@arti4-92, post #14

Workbench jest w kickstarcie a dowód jest taki że przy niektórych grach przy włączaniu wyskakuje okienko AmigaDOS i są jakieś napisy a na guże belka z napisem Workbench Screen :)
AmigaOS jest na dyskietkach.

Ostatnia modyfikacja: 27.04.08 21:44
[#16] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Roszak, post #15

... Przed chwilą sam sie nabijałeś z krecika :)

[#17] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@arti4-92, post #16

Workbench - GUI dla AmigaOS, znajduje sie w romie Amigi.
AmigaOS - System operacyjny korzystający z Workbencha, znajduje się na dyskietkach!

[#18] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Roszak, post #17

Workbench jest w kickstarcie

To się zdecyduj gdzie on jest :)

[#19] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@LeMan, post #1

Ej ile ten krecik mial lat? Chwalil sie komus? Bo cos mi sie kojarzy ze chyba jakos 14. Ciekawe skad skompletowal taki sprzet jaki wpisuje sobie w sygnaturce...

[#20] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Lorak, post #19

26 ??

[#21] Re: Krecik/Babel przechodzi sam siebie

@Lorak, post #19

W jakimś starym numerze MA pisali że chyba z pod Stodoły ukradli Amigi..
Mamy bandytę?

taki żart

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem