[#1] Digitalizacja postaci - czym zrobic?
Znacie jakis w miare prosty program ktory pozwoli mi powyciagac poszczegolne klatki z filmu i zrzucic je do plikow? Najlepiej na PeCe rzecz jasna.

[#2] Re: Digitalizacja postaci - czym zrobic?

@Lorak, post #1

Polecam Animation Shop Pro 3.05, choć pewno wiele innych do edycji animowanych gifów by się nadało.
Choć lepiej żeby tło z góry było jednokolorowe, wielu opcji edycyjnych to on Ci nie posiada...

Ostatnia modyfikacja: 09.05.08 14:23
[#3] Re: Digitalizacja postaci - czym zrobic?

@Lorak, post #1

Jest jeszcze darmowy "Image Grabber II" przy którym Anim Shop Pro to multimedialny kombajn do obróbki gifów. ;)
Do tego czego używałem go dosłownie raz, czyli zrzucenia paru-dziesięciu klatek do jednego wielkiego obrazka nadaje się doskonale, ale po usunięciu tekstu z obrazka (czas, tytuł filmu, itp), ustawieniu konkretnej rozdziałki i ilości potrzebnych klatek, myślę że może się okazać jeszcze lepszy.

[#4] Re: Digitalizacja postaci - czym zrobic?

@5h00n4y, post #3

To chyba o cos takiego mi chodzi. Tzn program ma byc prosty i tylko wyciagnac z filmu pare klatek i zapisac je np jako bmp. Jak wroce to obadam. Dzieki :)

[#5] Re: Digitalizacja postaci - czym zrobic?

@Lorak, post #4

Ja używam do tego virtualdub-a. Do tego jest bardzo prosty w obsłudze i darmowy.
http://www.instalki.pl/programy/download/obrobka_video/VirtualDub.php

[#6] Re: Digitalizacja postaci - czym zrobic?

@Leon, post #5

Irfan w menu Opcje ma Wyodrebnij wszystkie klatki ale roznie to dzialalo jak pamietam. Radze sobie z tym problemem puszczajac animacje w Power DVD pauzuje film na interesujacej klatce i klawiszem C zapisuje bitmape OK

[#7] Re: Digitalizacja postaci - czym zrobic?

@Lorak, post #4

Kilka klatek najprościej Froggerem zrzucić. Ustawiasz się w interesującym Cię miejscu, pauzujesz spacją i na przemian - zapisujesz klatkę naciskając "F2" i przesuwasz film klatkę dalej klawiszem "F".
[#8] Re: Digitalizacja postaci - czym zrobic?

@Lorak, post #1

Dzieki Wszystkim za odpowiedzi. Uzylem Virtual Duba. Hehe nie myslalem ze digitalizacja postaci to takie ciezkie zajecie. Chyba latwiej mi bedzie to robic jak bede nagrywal postac na jakims niebieskim albo seledynowym tle. Na razie probowalem wyodrebnic jakichs ziomali z pokazow walk ktore znalazlem na youtube ale powiem wam ze to syzyfowa praca... Ale bede walczyl :D

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem