[#1] Kto odważny?
Jakiś gościu wypisuje naprawdę chamskie teksty u mnie na GG. Ma kilka kont, nie daje spokoju, myślałem że to CieniakAmigowiec ale to nie on. Jest ktoś kto mógłby mu podesłać jakiegoś wirusa coby się uspokoił, albo choć przegadać? Bo ja już nie mam siły.
A najlepiej to jak go namierzyć? Bo może to jakiś znajomy.
Oto jego GG:
9110219
11789812
5314388
[#2] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #1

Nie możesz go zablokować Albo ustaw sobie takie coś dzięki czemu nie dojdą do ciebie wiadomości od nieznajomych i gitara :) Taka opcja w wersji Windows jest tam gdzie ustawianie opisu. Jak chcesz się odegrać to wyślij mu jakiegoś trojana i zdobądź dzięki temu jego hasło do gg a potem to już chyba wiesz...

[#3] Re: Kto odważny?

@Roszak, post #2

Jto sobie zablokowałem tylko że co trochę zakłada nowe konto.Myślałem, że ktoś ma ochotę podyskutować z debilem. A co do trojana to w ogóle nie znam się na tym. A chętnie bym to zrobił. Tylko nie wiem od czego zacząć.
[#4] Re: Kto odważny?

@Roszak, post #2

Niech podeśle keylogera.
A jeśli koleś głupi to można poprosić o spakowanie archiwum GG i wysłanie :P.
Tyle żeby on wtedy nie podesłał wira.
Ja miałem problem, bo koleś uważał (nie znam go), że kreskówka która oglądam dorównuje do teletubisiów( kreskówka ma status +7). Po męczeniu się z nim, skapnąłem się że to chyba taka jedna osoba, zablokowałem go, a gdy już odblokowałem, znowu zaczął, wymieniłem z nim parę słów, potem już nie napisał.

[#5] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #3

Spróbuje ze swojego innego konta z nim podyskutować.
Aha, tylko powiedz mi jedno, czy on wie kim jesteś, zna twój nick, czy chociaż imię? czy po prostu pisze do "kogokolwiek".

[#6] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #1

Pod 5314388 ma podane imię: jarek, miasto: karwiny
Polecam tlena, jak się połączy masz jego IP na tacy do wglądu.

---=== WYEDYTOWANO ===---
Tak właściwie to czemu go po prostu nie zignorujesz/zablokujesz?
Choćby nie wiem ile kont miał kiedyś mu się skończą i sam sie znudzi. ;)

Ostatnia modyfikacja: 16.06.2008 14:23:01
[#7] Re: Kto odważny?

@pwe, post #5

Nie wie na pewno. Wygląda że nie wie z kim pisze choć zaczęło się wszystko od koleżanki którą ostro słownie traktuje (nie napiszę jak bo to niecernzuralne określenia). O wirusy się nie martwię. Pegaz a na nim MOS i Fedora8 rządzi :D
[#8] Re: Kto odważny?

@5h00n4y, post #6

Ip jego pokazuje mi kadu na Fedorze.Ale dla mnie to nic nie znaczy. Zignorowałem/zablokowałem go (i mi nie przeszadza) ale wkurza mnie bo atakuje inne osoby i nie wiem jak by go ukarać za chamstwo i lżenie innych. Bana mu przecież nie dam a wirusa chętnie bym mu wysłał ale nie wiem nawet jak no i skąd go wziąść. Peg nie ma wirusów jak wiadomo a wiedza moja w tym kierunku jest zerowa
[#9] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #1

google rządzi :)

LINK

[#10] Re: Kto odważny?

@kjb, post #9

Dzięki wielkie nie sądziłem że to jest tak proste. Choć ta osoba nie kojarzy mi się z nikim. Jest zupełnie niepodobna do nikogo
[#11] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #10

Myslisz ze to ta typiara przesyla bluzgi?

Wiem co czujesz... do mojej siostry ostatnio dzwoni jakis glupi dzieciak. Widocznie dostal komorke na komunie. Zastrzeglem moj numer, zadzwonilem do niego i podalem sie za jakiegos Wojciecha Jakiegostam z policji. Powedzialem ze mam zgloszenie ze z tego numeru ktos przesladuje jakas pania. Powiedzialem ze za przesladowanie telefoniczne grozi kara wiezienia do lat trzech i koles od razu sie rozlaczyl. Od tamtej pory telefonow nie ma. Jakby komus sie nudzilo, to jest numer goscia: 515899601

[#12] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #1

Hmm.. Czy to lepszy fun od zmiany nicków na #PPA? ;)

[#13] Re: Kto odważny?

@Kokos, post #12

A czy jakaś akcja była o zmianie nicków? Fun nie wiem ale jak gość lub lalka wyrzuca z siebie stosy bluzgów i innych nie nadających się do publikacji słow to na dłuższą metę jest to denerwujące (wolę sobie pogadać z Denise)
[#14] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #13

Najlepszy, najprostszy i dla mnie osobiście najskuteczniejszy sposób na to GGadanie, to odpłacenie dobrem :] ;)
Żadne inne hacko-ceregiele... po prostu jeśli coś zaczyna bluzgać, zabij go rozmową wyważoną i nieagresywną... on się w końcu spoci po początkowym "zdziwieniu"....kilka takich seansów i nie ma "cfaniaka", kto wie czy 1 nie wystarczy...
[#15] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #13

Karwiny?

Gdynia-Karwiny :)

Co on ci wypisuje? Jakieś groźby karalne? Artykuł 190 kodeksu karnego?

Sprawa do policji, wydrukuj co i jak i składaj zawiadomienie. Oni już sami namierzą jego IP - dostawca netu musi udzielić takiej informacji. Najlepszy sposób ukrócenia takiego jełopa.
[#16] Re: Kto odważny?

@aMifan, post #15

Narazie poszła skarga do administracji GG. Ci mają zebrać archiwa rozmów i przekazać odpowiednim organom
[#17] Re: Kto odważny?

@Dave, post #14

A może napisać skrypcik, dzieli któremu AmiGG będzie co chwile wysyłał jakiś długi tekst na wskazany numer? Wtedy ta osoba sama zablokuje ciebie. I masz spokój :)
[#18] Re: Kto odważny?

@kmilota, post #17

Arbuz jak się na wirusach nie znasz to wpadnij tutaj:
http://www.hackme.pl/
Tu się fajnych rzeczy nauczysz. A jak ci się będzie nudziło to możesz sobie jakiegoś wirusa sam napisać :) Tam jest wszystko na tacy ;) Z tą strona podeślesz mu jakiegoś trojana lub keylogera...

Ostatnia modyfikacja: 17.06.2008 11:46:06
[#19] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #16

E tam. Moim zdaniem nic nie przekażą. Ty jesteś pokrzywdzonym bo są to groźby do ciebie skierowane. Oni mogą być jedynie zawiadamiającym, ale tutaj decydujące słowo należy do ciebie.
[#20] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #1

ustaw antyspama w gg zablokuj userow ktorych nie masz na liscie, jak dalej nie masz spokoju to idz na policje.
[#21] Re: Kto odważny?

@Valwit, post #20

Znajac polska policje powiedza, ze nie maja czasu na takie sprawy...Mnie tak powiedzieli, jak dostawalem nieprzyjemne smsy;/ No, ale mam nadzieje, ze to przypadlosc tylko malomiasteczkowej policji...

[#22] Re: Kto odważny?

@Mat, post #21

A co to ciebie obchodzi że tak powiedzą? Mają obowiązek przyjąć każde tego typu zgłoszenie na protokół. Artykuł 190 kodeksu karnego jest na wniosek. SMS czy inaczej nie ma znaczenia. Mają przyjąć i rozpatrzyć, powiadamiając cię o dalszym trybie postępowania: wykroczenie, przestępstwo czy postępowanie sprawdzające do 30 dni :)

Jak nie to skarga pisemna do komendanta plus udanie się do prokuratury. Prokurator dyżurny na pewno przyjmie.

Ludzie w tym kraju mają dziwne problemy. Tak trudno spodować aby dyżurny policji czy ktoś inny zrozumiał, że to on jest dla ludzi a nie ludzie dla niego?
[#23] Re: Kto odważny?

@aMifan, post #22

Zgadzam sie z Toba. Nie ma co marudzic i narzekac, tylko dzialac... Tak jest ze wszystkim. W sklepie jest jestes niezadowolony bo jakis palant lub wredny babsztyl ktory dostal za malo wrazen od zycia robi jakies problemy albo "mu sie nie chce czegos zalatwic" pytajcie gdzie jest w tym momencie kierownik. Od razu pomaga...

[#24] Re: Kto odważny?

@Lorak, post #23

O ile z babsztylem to i mozna sprawe tak zalatwic, to juz z malomiasteczkowa policja nie do konca...Oni mysla, ze sa niewiadomo kim, czepieja sie doslawonie wszystkiego zeby wyrobic te swoje idiotyczne normy, potrafia nawet specjalnie prowokowac I co pojde do kogos tam wyzej - ten ktos da im pouczycie czy nagane, a oni i tak zostana i beda jeszcze gorsi i jeszcze bardziej czepliwi. Nie ma sensu. Co ciekawe, jest ogromna roznica miedzy policja z duzego miasta, a ta z jakies pipidowy, ktora nie odpusci nawet dzieciakowi jadacego na rowerze po parku i bedzie go scigac na sygnale - na pewno zeby wyrobic jakas tam norme.
Heh, ale i tak mam zamiar w najblizszym czasie zasilic szergi policji (w duzym miescie ;)) :D

Ostatnia modyfikacja: 26.06.2008 11:54:15
[#25] Re: Kto odważny?

@Arbuz, post #1

stary to chyba jakiś bot i koleś o podobnej inteligencji

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem