[#1] Amunicja w Doom 3
Czy ktoś wie jak zdobyć dodatkową amunicję w Doom 3? Brakuje jej i nie da się iść dalej. Po zdobyciu shotguna dopiero zaczyna się zabawa, ale brak tej amunicji.

[#2] Re: Amunicja w Doom 3

@Minniat, post #1

Dostałeś shotguna, zatem to pewnie dopiero początek gry. I od razu taki problem? Może postrzelaj z innych dostępnych broni, a potem gdzieś znajdziesz ammo do strzelby.

[#3] Re: Amunicja w Doom 3

@El Amigos, post #2

Pierwszą bronią jest pistolet. Shotgun daje "przyjemność" szybkiego rozwalania przeciwników - dwa strzały i po sprawie (pistolet potzebuje kilku strzałów i jest za słaby). Problemem jest tylko brak podstawowej amunicji - shells.

Wiem, że są odpowiednie magazyny, jednak strzeżone szyframi, a z jakichś powodów nie mogę dostać się do PDA (Personal Data Assistant) - (naciskanie myszą nic nie daje) - a tam najpewniej podawane są te szyfry. Spytałem się o to na stronie supportu Activision i czekam na odpowiedź.

[#4] Re: Amunicja w Doom 3

@Minniat, post #3

Mam pomysł: może wpisać w konsoli "give shells" ?

EDIT: Udało się, ale trzeba wpisać "give ammo" (daj amunicję). Tylko to jest lekkie oszustwo.

Ostatnia modyfikacja: 02.01.2009 20:09:51
[#5] Re: Amunicja w Doom 3

@Minniat, post #3

tak, tam sa kody, a patrzyles na klawiszologie co trzeba nacisnac zeby sie PDA wyswietlilo? ja juz nie pamietam jak to bylo.

[#6] Re: Amunicja w Doom 3

@Banderas, post #5

Do PDA wchodzi się TABem. Jednak nie mogę tam nic obejrzeć bo klikanie nie daje efektu. Za to ładowanie PDA spotykanych ludzi jest możliwe. Niedługo dostanę odpowiedź od Activision a póki co skorzystam z cheatów.

Ostatnia modyfikacja: 02.01.2009 23:33:17
[#7] Re: Amunicja w Doom 3

@Minniat, post #6

Dotrwałem do Alpha Labs Sector 3 bez oszustw. Amunicji nie brakuje. Używam na zmianę shotguna i machineguna. Dopiero co zdobyłem chaingun! Co prawda nadal nie mogę przeglądać PDA ale nie jest to potrzebne. Misiek pojawił się tylko raz. Pająki pojawiają się, są łatwe do ustrzelenia ale szybkie, ich przewagą jest ilość i zadają dużo obrażeń. Chaingun to dopiero zabawa. Wiem, że czeka mnie później rocket launcher i BFG. Fajowa gra, polecam.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem