[#1] Udostępnianie plików
Mimo iż ustawię całą partycję w ten sposób:

...to i tak nie mogę nic otworzyć na drugim komputerze (relacja Vista64 - XP64), występuje standardowy komunikat "odmowa dostępu", dokładnie taki sam jak gdyby nic nie było udostępnione.

Żeby było śmieszniej, dwie ostatnie partycje (są na drugim dysku twardym) są w całości dostępne, a były oczywiście udostępniane tą samą drogą.

Ktoś mi powie gdzie jest źródło? To siedzi w MBR/Bootblocku dysku/partcji? Korci mnie żeby ją sformatować i pewnie wszystko będzie w normie.

[#2] Re: Udostępnianie plików

@El Amigos, post #1

A masz w Viścianym centrum sieciowym (czy jak się to tam w wersji pl zwie) włączone "znajdowanie sieci" i ustawione "współdzielenie plików" i "publicznych folderów" na 'tak' oraz zabezpieczenie hasłem na 'nie'?

---=== WYEDYTOWANO ===---
Nie doczytałem posta, jak jedne partycje działają a inne nie to już nie wiem... :(

Ostatnia modyfikacja: 31.01.2009 20:37:01
[#3] Re: Udostępnianie plików

@5h00n4y, post #2

Nie doczytałem posta, jak jedne partycje działają a inne nie to już nie wiem...

Nawet nie wiesz jak bardzo klnę z tego powodu. Chętnie bym za***ał cały ten pier***ny microsft!! Tak prosta rzecz, a tak zawiła droga i nadal nie widać jej końca.

Ktoś wie gdzie jest źródło? To nie mogą być właściwości folderu/partycji, to tylko taki ptaszek do odhaczenia, który nic nie robi!

[#4] Re: Udostępnianie plików

@El Amigos, post #1

Nie znalazłem źródła, ale format 'zablokowanej' partycji + reinstalacja 'zablokowanego' systemu (bo w drugą stronę XP -> Vista wszystko działało) pomaga w takich przypadkach.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem