[#1] Dla obeznanych z Total Commanderem
Domyślnie spacja na katalogu pokazuje rozmiar w B/K/M/G, zależy jak kto sobie ustawi. W jaki sposób wyświetlić rozmiar wielu katalogów? Ja zawsze jadę ze strzałką na dół i spację naciskam, ale chyba da się jakoś za jednym razem? I nie chodzi mi o obliczenie zajętości wielu katalogów/plików (funkcja w menu plik), tylko o wyświetlenie ile poszczególny katalog zajmuje.

[#2] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@El Amigos, post #1

> I nie chodzi mi o obliczenie zajętości wielu katalogów/plików (funkcja w menu plik), tylko o wyświetlenie ile poszczególny katalog zajmuje.

Nie do końca chyba rozumiem o co chodzi, coś takiego?

[#3] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@Shoonay, post #2

Tak, jest taka opcja do odhaczenia, żeby foldery miały od razu rozmiar obliczony? Czy też zrobiłeś to jadąc spacją z góry na dół?

Edit: Total Commander 7 x86

Ostatnia modyfikacja: 20.08.2009 20:37:45
[#4] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@El Amigos, post #3

Włączyłem stosowną opcję w menu... w programie Speed Commander, którego używam od czasu kiedy przesiadłem się na x64 windowsy

[#5] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@Shoonay, post #4

Może spróbuję kiedyś tego speeda, póki co jestem z TC od wielu lat. Pytanie z #1 dalej aktualne.

[#6] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@El Amigos, post #5

El Amigos napisał(a):

> Może spróbuję kiedyś tego speeda, póki co jestem z TC od wielu
> lat.

Też byłem, prawdopodobnie z jakies 8 lat od czasów win98 poprzez XP, dlatego tak łatwo było się przenieść na Speeda, no i, to był wtedy (okolice premiery Viśty) jedyny dobry x64 manager, bo teraz zdaje się Total Commander też jest x64.
W każdym razie zauroczył mnie tą właśnie funkcją, podliczania dokładnie ile ma dany katalog licząc wszystko w głąb i tak już przy nim zostałem. :)

Ostatnia modyfikacja: 20.08.2009 20:52:29
[#7] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@El Amigos, post #5

Dodaj nową ikonkę poniżej menu, pod RMB masz edycję danego przycisku i tam wybierz cm_CountDirContent jako polecenie.
[#8] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@Sylwester, post #7

Działa! Dzięki wielkie. OK Zrobię sobie jakiś hotkey może, ale nawet jako ikona może być.

Edit: a tak w ogóle, to widzę że poleceń jest mnóstwo. Może coś jeszcze sobie dodam. ;)

Ostatnia modyfikacja: 20.08.2009 21:45:53
[#9] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@El Amigos, post #8

W której wersji TC to jest? ja mam 6.56 i tego polecenia tam nie widzę...

[#10] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@OSH, post #9

7.04a, znajdziesz gdziekolwiek.

[#11] Re: Dla obeznanych z Total Commanderem

@El Amigos, post #10

W 6.56 jest na pewno.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem