[#1] UniVBE
Właśnie odkopałem (po dłuższym okresie "szafowania")) mojego starego 486 aby pograć w co lepsze gry na PC. Jednym z ciekawszych programów który był zainstalowany na kompie był UniVBE (grafika to Trident 9000c ISA), dzięki któremu mozna używać VESA BIOS Extension na kartach nie obsługujących tego standartu.
I tu mam pytanie do osób które znają naszą Przyjaciółkę lepiej niż ja (ja uzywam głónie do rozrywki lecz przymierzam sie do zainwestowania w Mediatora).
Czy istnieje teoretyczna możliwość napisania oprogramowania podobnego w działaniu do naszej Przyjaciółki (+Mediator/P96)?
Wiem, że to może dziwne pytanie ale szukać specjalnie odpowiedniej karty do Mediatora (Radeon, Voodoo lub ViRGE - koszt to rzecz drugorzędna) kiedy mam w posiadaniu Riva 128 oraz Permedia2 (obie PCI) a mozne by je wykorzystać. Zapewne temat kontrowersyjny, ale nie chciałem wrzucać do działu: Programowanie.

[#2] Re: UniVBE

@Thaddeus, post #1

Ja tylko mogę powiedzieć, że Premida2 PCi działa w Amidze pod kontrolą os4.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem