[#1] Coś dla fanów UFO: Enemy Unkown
Od jakiegoś czasu powróciłem do rozrywki w starym, dobrym stylu prosto z U: EU. UFO2000 daje możliwość gry poprzez opcje multiplayer. To niezła gratka dla fanów X-COM-u takiego jak ja :D. Na serwerze mało ludzi siedzi dlatego szukam enemów tu ;)
[#2] Re: Coś dla fanów UFO: Enemy Unkown

@Synvoret, post #1

Nie widzę wersji dla Amigi. Możesz podać linka?
[#3] Re: Coś dla fanów UFO: Enemy Unkown

@Adrian Horn, post #2

Potraktuję Twoją wypowiedź poważnie: jak sądzisz, dlaczego synworet napisał to w dziale HP?

[#4] Re: Coś dla fanów UFO: Enemy Unkown

@Synvoret, post #1

Czy w grze dalej występuje błąd z granatem który wybucha bez względu na to, czy po zaprogramowaniu detonatora czasowego został rzucony, czy pozostał w ręce?

[#5] Re: Coś dla fanów UFO: Enemy Unkown

@GumBoy, post #4

To nie jest żaden błąd w programie - tak ma być. Granaty w UFO to właściwie nie są typowe granaty z zawleczką a miniaturowe ładunki z mechanizmem czasowym. Jeżeli ustawisz zegar na 3 tury i nie rzucisz granatu, tylko będziesz go trzymać w łapie - to po upływie tych trzech tur wybuchnie, niezaleznie od tego, czy był rzucony czy nie. Tak samo się stanie, jeżeli żołnierz zostanie cięzko ranny i straci przytomność przed upływem tych trzech tur. Jeżlei nikt tego granatu nie podniesie i nie rzuci w bezpieczne miejsce, to żołnierz zginie.

Ostatnia modyfikacja: 29.08.2009 15:56:35
[#6] Re: Coś dla fanów UFO: Enemy Unkown

@Adrian Horn, post #2

Sorry, mogłem się domyślić i napisać to od razu. Niestety brak jest wersji dla Amigi. Wersja na podanej przeze mnie stronie pracuje na PC.
[#7] Re: Coś dla fanów UFO: Enemy Unkown

@Synvoret, post #6

Jeśli chodzi o remake tej starej dobrej gry to polecam UFO: Alien Invasion. Oparta na pierwszej (najlepszej) części UFO z lepszą trójwymiarową grafiką.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem