[#1] Program do wysyłania SMS
Potrzebuję programu na PC, dzięki któremu będę mógł wysyłać smsy z mojej Noki 6020 - nie chodzi mi o wysyłanie smsów za pomocą bramek internetowych.
Stary Oxygen, którego kupiłem do mojej poprzedniej komórki nie obsługuje komórki obecnej a Nokia PC Suite to jakiś żart jest (mam najnowszą wersję) - wysyłałem dziś nieco dłuższego eska (podzielony na 4 części), PC Suite pociął to na 4 części, ale wysłał w losowej kolejności - na telefon odbiorcy dotarły kolejno części 2 4 3 1! Dodatkowo program dorzucił małe co nieco od siebie do treści smsów, dzięki czemu odbiorca całkiem się pogubił. No to odpaliłem CEDa i pociąłem tekst na 4 części ręcznie, bo pomyślałem, że po prostu wyślę 4 oddzielne eski i będzie OK. - taka szczwana bestia ze mnie... ;) Niestety PC Suite było cwańsze. Po wysłaniu pierwszego smsa klikam na guziku edycji nowego eska, okienko się otworzyło, ale lista telefonów była pusta. Nie pomogło ani wyłączenie Nokia PC Suite, ani wylogowanie i zalogowanie - dopiero po resecie dało się wysłać kolejnego smsa. Oczywiście tylko jednego i znowu reset... Strach pomyśleć, coby było, gdybym musiał wysłać np. 20 smsów...

Dlatego też szukam czegoś sensownego do wysyłania smsów - macie jakieś pomysły?

[#2] Re: Program do wysyłania SMS

@APC74, post #1

Zmień telefon na Motorolę i używaj programu Motorola Phone Tools.
[#3] Re: Program do wysyłania SMS

@kmilota, post #2

Pomysł rewelacyjny wręcz... To tak samo jak by powiedzieć zamień na SonyEricsson i używaj FMA...

APC74, a nowa wersja Oxygen nie pójdzie z Twoją Nokią?

[#4] Re: Program do wysyłania SMS

@Adrian_GTC, post #3

nowa wersja Oxygen nie pójdzie z Twoją Nokią?

Pójdzie, pójdzie - tylko, że mnie na nią nie stać. :(
W tym momencie nie stać mnie nawet na SymbianSMS - to taki tani "kawałek" Oxygena tylko do wysyłania sms...

Mam nadzieję, że ktoś podpowie mi nazwę jakiegoś darmowego programiku do sms. Na starą Nokię było tego od groma, ale dla 6020 jakoś nie mogę niczego sensownego znaleźć.

[#5] Re: Program do wysyłania SMS

@kmilota, post #2

LOL Porada miesiąca normalnie.

To już prędzej przeproszę się ze swoją starą, kilkunastoletnią Nokią 5110 (działa do dziś, tylko bateria coś krótko trzyma - góra 3 doby).

Stary, fanboja dresofonów Nokii nie namówisz na zmianę marki.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem