Potrzebuję programu na PC, dzięki któremu będę mógł wysyłać smsy z mojej Noki 6020 - nie chodzi mi o wysyłanie smsów za pomocą bramek internetowych.
Stary Oxygen, którego kupiłem do mojej poprzedniej komórki nie obsługuje komórki obecnej a Nokia PC Suite to jakiś żart jest (mam najnowszą wersję) - wysyłałem dziś nieco dłuższego eska (podzielony na 4 części), PC Suite pociął to na 4 części, ale wysłał w losowej kolejności - na telefon odbiorcy dotarły kolejno części 2 4 3 1! Dodatkowo program dorzucił małe co nieco od siebie do treści smsów, dzięki czemu odbiorca całkiem się pogubił. No to odpaliłem CEDa i pociąłem tekst na 4 części ręcznie, bo pomyślałem, że po prostu wyślę 4 oddzielne eski i będzie OK. - taka szczwana bestia ze mnie... ;) Niestety PC Suite było cwańsze.

Po wysłaniu pierwszego smsa klikam na guziku edycji nowego eska, okienko się otworzyło, ale lista telefonów była pusta. Nie pomogło ani wyłączenie Nokia PC Suite, ani wylogowanie i zalogowanie - dopiero po resecie dało się wysłać kolejnego smsa. Oczywiście tylko jednego i znowu reset...

Strach pomyśleć, coby było, gdybym musiał wysłać np. 20 smsów...
Dlatego też szukam czegoś sensownego do wysyłania smsów - macie jakieś pomysły?