[#1] Jak wyłączyć wygładzanie obrazków w Windows?
Czy jest jakiś sposób żeby raz na zawsze wyłączyć wygładzanie obrazków wyświetlanych przez Windows? Chodzi mi dokładnie o to, że jeśli mam obrazek wyświetlony w rozmiarze 100% to jest on pokazany bez wygładzania. Ale wystarczy go powiększyć lub pomniejszyć i jest wygładzany (traci ostrość). Widać to w Firefoxie i Doc Imaging.

[#2] Re: Jak wyłączyć wygładzanie obrazków w Windows?

@PopoCop, post #1

W FF3 narazie nie ma takiej mozliwości odkąd zmienili silnik, spróbuj stary FF2 lub czekaj na nowszą wersję silnika (FF3.6 zdaje się) gdyż wada ta (a niewątpliwie jest to wadą ;)) została już daaaaaawno zgłoszona.
Zawsze możesz pod IE przeglądać... (żart )

[#3] Re: Jak wyłączyć wygładzanie obrazków w Windows?

@PopoCop, post #1

Większość przeglądarek (np. ACDSee) ma taką opcję. Nie wydaję mi się, żeby można było wyłączyć wygładzanie z poziomu systemu. To działka przeglądarek.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem