[#1] Windows 7 na moim PC?
Mój PC ma kilka lat ale chciałbym zainstalować na nim Windows 7 z tym że nie interesuje mnie Aero Basic chciałbym odpalić na nim Aero Glass. I tu moje pytanie czy odpalę 7 ze wszystkimi bajerami na takim kompie:

-AMD Althon XP 2000+(1.88GHz, z tego co wiem to kiedyś nawet ustawiałem na 2.00GHz i działał)
-1GB DRR RAM
-ATI Radeon 9100(tak wiem, ta karta dla Aero Glass jest słaba ale specjalnie dla Windows 7 chcę kupić Radeona 9550/9600 128MB 128BIT)

Czy jak już będę miał tego Radka 9550 lub 9600 to mogę liczyć na Aero Glass I czy będzie to wygodnie działało Pewnie sobie nie pogram w gry ale do gier to ja mam XBOXa 360.
PS. Na stronie ATI sterowniki do karty 9500 i wyższych są już do VistySevena.

Ostatnia modyfikacja: 18.10.2009 14:10:06
[#2] Re: Windows 7 na moim PC?

@Roszak, post #1

Radeony 9550 i 9600 są zgodne z DirectX 9.0 i Shader Model 2.0, czyli spełniają minimalne wymagania Aero Glass (DirectX 9.0, Shader Model 2.0).

...czy będzie to wygodnie działało...
Nie

Ostatnia modyfikacja: 18.10.2009 15:04:13
[#3] Re: Windows 7 na moim PC?

@APC74, post #2

No skoro wygodne to nie będzie to mam inne pytanie... A jeżeli wyłączę Aero Glass i będzie działało Aero Basic to wygodny będzie ten system

[#4] Re: Windows 7 na moim PC?

@APC74, post #2

Ja mam troszke lepszy konfig niż Roszak, Vista na tym działała i dało się tego normalnie używać, co najlepsze w trybie Aero Glass działał lepiej niż bez niego:)

[#5] Re: Windows 7 na moim PC?

@Banderas, post #4

Także kupuje 9600 i będę instalował ;)

[#6] Re: Windows 7 na moim PC?

@Banderas, post #4

@Roszak, @Banderas
Odnoszę wrażenie, że zupełnie inaczej rozumiemy pojęcia "wygodnie" i "normalnie". Może małe wyjaśnienie - Aero Glass na tych kartach będzie działać z akceptowalną szybkością, ale 1GB RAM i Vista/Win7? Smiech
Tyle RAM to ja miałem w PC za czasów Win98 (po tym jak wyszła na ten system poprawka pozwalająca wykorzystać tyle pamięci)...

[#7] Re: Windows 7 na moim PC?

@APC74, post #6

Fakt, 1GB to zdecydowanie za mało, żeby wygodnie korzystać z systemu. Siódemka na dzień dobry zabiera niecałe 1GB. Pozostałe programy musiały by później korzystać z pliku wymiany, a tu szybkich transferów nie będzie... Moim zdaniem minimum te 2GB RAM powinno być pod "7". A co do procesora i reszty to "7" lepiej sobie radzi z wykorzystaniem sprzętu niż Vista i będzie chodził zauważalnie lepiej niż Vista na tym samym configu.

[#8] Re: Windows 7 na moim PC?

@APC74, post #6

ja mam 1,5GB RAM, no i AMD 3000+ zresztą pisałem, że mój komp jest troszke mocniejszy od kompa Roszaka.

[#9] Re: Windows 7 na moim PC?

@Banderas, post #8

Ja mam kartę Intel'a X3100 i Areo mi śmiga dobrze. Ale generalnie to wyłączam to i wole szary kolor (wydajniejszy system). Od bajerów graficznych mam Compiz'a na Ubuntu.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem