[#1]
Poszatkowane DVD to MPEG2 - PC
Mam material DVD, z kamerki ktora nagrywa bezposrednio na plyty miniDVD. Problem jest taki, ze kamera nie zgrywa materialu do jednego pliku VOB lub do osobnego dla kazdej sekwencji wideo, tylko standardowo dzieli calosc materialu na jednakowe pliki okolo 200 MB. Czyli w jednym pliku mam np. koncowke pierwszej sekwencji, caly material drugiej i poczatek trzeciej.
Probowalem oczywiscie wszystko polaczyc na programie do obrobki wideo, jednak milisekundowa przerwa w dzwieku i obrazie jest nie do przyjecia.
Potrzebuje programu, odtwarzarki, ktory w calosci zgra jedna sekwencje (ktora znajduje sie na dwoch plikach) bezposrednio do jednego pliku MPEG2 (ewentualnie w .avi w jak najmniejszej kompresji)
Bawie sie google, instaluje programy (az w koncu nabawie sie wirusa), ale nie znalazlem niczego co mi potrzeba.
Macie moze jakies pomysly?
DODANE:Najwiekszy problem jest w tym, ze kamera czesc plikow nagrala ok, a w czesci jest troche rozsynchronizowany obraz z dzwiekiem, czyli laczac te dwa rozne pliki, musze przesuwac video lub dzwiek. W jednym pliku nie ma problemu, jednak gdy probuje polaczyc dwa, to juz jest problem, w miejscu w ktorym lacze calosc. Na odtwarzaczu, na Win lub PS2, material wyglada do przyjecia i wystarczy minimalnie przesunac obraz co do dzwieku. No, ale potrzebuje calosci w jednym pliku.
DODANE2: Kamerka ta (nie moja) nie ma mozliwosci cyfrowego zapisu bezposrednio na kompa. Tak wiec mam do dyspozycji tylko plyte DVD.
Ostatnia modyfikacja: 07.11.2009 00:26:30