Witam wszystkich.
Wprawdzie moje pytania nie ma nic wspólnego z tematyką portalu ale jakoś nie mam pomysłu gdzie zacząć, więc pomyślałem że tu może ktoś będzie obeznany z tematem i coś podpowie kompletnie zielonemu w temacie. :)
I tak mam tuner Amstrad SRX320, do niego jest jakaś miska i odbiornik, wszystko to wcześniej jakieś 4 lata temu działało, teraz jakoś nie bardzo.
Podłączyłem kabel antenowy (z satelity) do tunera, zasilanie, tv przez euro i zonk nic poza niebieskim ekranem nie pojawia się na tv. Jedyne co mogę sobie włączyć to menu satelity. Tak więc: :)
1. Od czego zacząć? Znaczy się może ktoś wie czy taki tuner mógł się rozprogramować czy może częstotliwości kanałów się zmieniły i dla tego nic nie odbiera? Czy może miska się przekręciła przez wiatr :) ??
2. Czy taki stary jak domniemam analogowy tuner będzie jeszcze coś odbierać?
3. Ja powinien być ustawiony tuner żeby coś działało (chodzi mi o jakiś setup własny tunera czy też parametry początkowe)
Prosił bym nie odsyłać mnie do jedynej słusznej wyszukiwarki bo już jeden wieczór przy niej przesiedziałem i nic nie znalazłem poza ofertami sprzedaży tudzież innymi reklamami i spisem częstotliwości kanałów.
Pozdrawiam
Thom