[#1] A500 + dwa napędy fdd ?
Witam.

Ostatnio (czyli wczoraj) wpakowałem swoją A500 do obudowy tower. No i wiadomo dużo miejsca, przydały by się dwa napędy fdd(albo nawet trzy). Szybsze kopiowanie, formatowanie bez konieczności wachlowania dyskietkami. Mam już jeden przerobiony napęd od pieca. I teraz pytanie, gdzie podłączyć drugi napęd dyskietek ? Można podpiąć się poprzez złącze wewnętrzne odpowiednio scrossowanym kablem ? Czy trzeba się wpinać w zewnętrzne złącze DB-23 ?

Pozdrawiam.

[#2] Re: A500 + dwa napędy fdd ?

@Dorni, post #1

Najprosciej przez zewnetrzne zlacze, ale jesli chcesz miec to na kablu,tutaj masz rozwiazanie:
FDD2Int - http://www.mguc.ppa.pl/
[#3] Re: A500 + dwa napędy fdd ?

@Norbert, post #2

Tam jest opis do amigi 1200. Ja mam poczciwą 500 :(. To na jakie złącze będzie nie robi mi żadnej różnicy jeśli prościej na zewnętrznym to może być! Ważne żeby działało ;)
Mimo wszystko dzięki za linka i zainteresowanie sprawą ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem