[#1] Tesco: "Przynieś zużyty sprzęt RTV/AGD" = C64
Na jednym ze sklepów Tesco w Krakowie zauważyłem ogłoszenie żeby przynieść swój zużyty sprzęt AGD RTV i chronić w ten sposób środowisko.

Na rysunku był: Telewizor a'la Neptun, stara pralka Frania, jakaś wiertarka i Commodore C64.

Ciekawe czemu akurat C64? O ile są jeszcze fani starych komputerów to fanów np starych pecetów nie spodkałem. Wydaje mi się że obecnie większym śmieciem jest np. stary pecet pentium 133, których nasza "cywilizacja śmieci" wyprodukowała całe tony zalegające w jakiś magazynach i nikogo już one nie interesują.

[#2] Re: Tesco:

@silverbud, post #1

Poruszyłeś ważny temat...

Obawiam się, że tego rodzaju akcje, jak również ogólny trend do wyciągania od ludzi starego sprzętu celem utylizacji ze względu na ekologię, to rzecz bardzo szkodliwa dla naszego środowiska. Wyobrażam sobie, że wielkie ilości sprzętu amigowego (i innej interesującej elektroniki), zamiast spokojnie czekać w zakamarkach mieszkań aż ktoś je odkryje, trafią teraz hurtem wprost na złom.

Ostatnia modyfikacja: 07.12.2009 12:34:35
[#3] Re: Tesco: "Przynieś zużyty sprzęt RTV/AGD" = C64

@silverbud, post #1

A Tesco później wystawi to na Allegro ;]
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem