[#1] Bezpieczeństwo WiFi - jedno pytanie
Kupiłem sobie router bezprzewodowy TP-Link. Jeśli ktoś obcy się do niego zbliży i pozmienia mi hasła, to czy przyciskiem reset wszystko można przywrócić do normy? (admin, admin jako login i hasło) Bo jeśli tak, to nie mam się czym martwić.
Czytałem artykuł na jednej stronie i doszedłem do wniosku, że jeśli ktoś się bardzo postara, to i tak będzie miał dostęp do wszystkiego, bez względu na zabezpieczenie. Stąd moje pytanie.

[#2] Re: Bezpieczeństwo WiFi - jedno pytanie

@El Amigos, post #1

El Amigos napisał(a):

> Kupiłem sobie router bezprzewodowy TP-Link. Jeśli ktoś obcy się
> do niego zbliży i pozmienia mi hasła, to czy przyciskiem reset
> wszystko można przywrócić do normy?

Tak. Od tego między innymi ten przycisk jest. Przeczytaj instrukcję.

> Czytałem artykuł na jednej stronie i doszedłem do wniosku, że
> jeśli ktoś się bardzo postara, to i tak będzie miał dostęp do
> wszystkiego, bez względu na zabezpieczenie.

Wbicie się na krzywy ryj do Twojej sieci i kradzież sygnału, nie daje automagicznie dostępu do panelu konfiguracyjnego routera. To dwie różne bajki.

Ostatnia modyfikacja: 11.12.2009 17:19:49
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem